Trafiğe Açılan Yeni Köprüde, Yarın Açılış Programı Düzenlenecek - Son Dakika
Güncel

Trafiğe Açılan Yeni Köprüde, Yarın Açılış Programı Düzenlenecek

Trafiğe Açılan Yeni Köprüde, Yarın Açılış Programı Düzenlenecek

Çaycuma ilçesinde, geçen yıl 6 Nisan'da 48 metrelik bölümü çöken ve 15 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Çaycuma Köprüsü'nün yeniden yapılıp asfaltlama çalışmasının tamamlanarak trafiğe açılmasının ardından, yarın açılış programı...

09.05.2013 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çaycuma ilçesinde, geçen yıl 6 Nisan'da 48 metrelik bölümü çöken ve 15 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Çaycuma Köprüsü'nün yeniden yapılıp asfaltlama çalışmasının tamamlanarak trafiğe açılmasının ardından, yarın açılış programı düzenleneceği belirtildi.

Çaycuma ilçe girişinde bulunan 252 metre uzunluğundaki Çaycuma Köprüsü'nün 48 metrelik bölümü, geçen yıl 6 Nisan'da çökerken, o sırada köprüde yürüyen 4 kişi ve içinde 11 kişinin bulunduğu minibüs, alttaki Filyos Çayı'na düşmüştü. 15 kişinin öldüğü faciada çöken köprünün diğer bölümü de, ihaleyi alan firma tarafından yıkıldı. Geçen yıl Eylül ayında yapımına başlanan yeni köprü ise yaklaşık 4 ayda tamamlandı. Hava koşullarının düzelmesinin ardından İl Özel İdaresi ve Çaycuma Belediyesi'nce asfaltlama çalışması da tamamlanan köprü trafiğe açılarak, yarın için bir açılış programı düzenleneceği kaydedildi. Cuma günü köprünün trafiğe açılması nedeniyle, kurban kesileceği belirtildi. Faciada Filyos Çayı'na düşen ve aralarında Çaycuma Belediye Başkanı AK Parti'li Mithat Gülşen'in babası Kemal Gülşen'in (79) de bulunduğu 10 kişinin cesedi bulunurken, Başkan Gülşen'in yeğeni üniversite öğrencisi Sezgin Gülşen (21), ev hanımı Kadın Saraç (49), emekli madenci Aziz Gülşen (57), Tahir Özkara (66) ve Necati Azaklıoğlu'na (59) ise hala ulaşılamamıştı.

Köprüden geçen vatandaşlar, köprünün açılmasıyla memnun olduklarını belirtti. Ahmet Yılmaz adlı vatandaş, "Keşke daha önceki köprü yıkılıp da tek köprü yapılsaydı. Gerçekten çok güzel oldu ama bu nehir kenarları da ıslah edilirse, bir hat çekilirse çok güzel olacak" dedi.

Köprüde çalışan işçilerden Ahmet Kocabıyık ise, gece gündüz demeden çalıştıklarını söyleyerek, "Çaycuma Belediye Başkanımızın sayesinde gördüğünüz gibi hizmetler karşısında, gece gündüz demeden çalışıyoruz. Başkanımız her zaman takipçidir. Bizi, işimizi, köyümüzü, Çaycumamızı, belediyemizi, her yerde işçilikle olsun peşindedir. Onun sayesinde bu hizmetleri yaptık. Allah nasip etmesin bir daha böyle kazayı, inşallah bir daha olmaz. Acımız büyük ama yarın nasip olursa sevinçli günümüz olacaktır" diye konuştu.

Yeni köprünün açılışının, Cuma günü kurban kesilerek gerçekleştirileceği belirtildi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Trafiğe Açılan Yeni Köprüde, Yarın Açılış Programı Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement