Trafik Eğitim Parkı'nda Eğitimler Başladı - Son Dakika
Güncel

Trafik Eğitim Parkı'nda Eğitimler Başladı

Trafik Eğitim Parkı\'nda Eğitimler Başladı

Osmaniye Belediyesi tarafından yaptırılan Trafik Eğitim Parkı Emniyet Müdürlüğüne devredildi.

03.01.2012 10:47

Osmaniye Belediye tarafından yaptırılan ve Emniyet Müdürlüğüne devredilen Mutlu Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda eğitimler başladı. Açılışta Belediye Çocuk Mehter Takımının gösterisi ilgiyle izlendi.

Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yılı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen program saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Programın devamında ise Osmaniye Belediyesi Çocuk Mehter Takımı mini bir konser verdi.

ÇOCUKLARA UYGULAMALI TRAFİK EĞİTİMİ VERİLECEK

Törende konuşan Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, trafik kazalarının ana sebebinin insan kaynaklı olduğunu belirterek eğitimin önemine vurgu yaptı. Ehliyet sahibi insanların eğitim düzeylerinin yüzde 50'sinin ilkokul mezunu olduğunu belirten Ceren, bunun eğitim ile kaza önleme ilişkisinin önemini ortaya koyduğunu söyledi. Birçok ülkede trafik bilincinin oluşturulmasına yönelik küçük yaşlardaki çocuklara karşı eğitim faaliyetlerinin yürütüldüğünü belirten Emniyet Müdürü Ceren, kazandırılan bu trafik eğitim parkında öğrencilere uygulamalı olarak trafik eğitimi verileceğini söyledi. Bu eğitim parkının Türkiye'de ilk üç içerisinde yerini alabilecek şekilde dizayn edildiğini dile getiren Ceren, bu hizmetinden dolayı Belediye Başkanı Kadir Kara'ya teşekkür etti.

"FRANSA BİZİ İYİ TANIR, 7 OCAK 1922'DEN..."

Törende konuşan Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümüne dikkat çekerek Fransa'ya gönderme yaptı. Başkan Kara şöyle dedi: "Birinci dünya savaşı sonunda 30 ekim 1918 tarihinde imzalanan Mondros ateşkes antlaşmasına göre Anadolu itilaf devletleri arasında paylaşılırken Çukurova önce İngilizler daha sonra da Fransızlar tarafından işgal edildi. Fransızların payına düşen Osmaniye'mizde işgalle birlikte acı günler başladı. Ermeni çetelerle birlikte Osmaniye'ye giren Fransızlar öldürme ve yağmalar yaptılar.

Buna rağmen bu Fransa bugün çıkıp bizleri soykırım yapmakla suçluyor. Bu yıl 7 ocak haftamızın ana sloganı "Fransa bizi iyi tanır, 7 ocak 1922'den..." biz 90 yıl önce Osmaniye'mizde, bölgemizde neler yaşandığını neler yapıldığını tarihi belgeleri ile biliyoruz. Fransızların ataları bizim atalarımızın mertliğini, yiğitliğini iyi tanıdı ve geldikleri gibi geri gittiler. Bugün çıkmış Fransa bizi soykırım yapmak ile suçluyor. Biz istiyoruz ki bu kurtuluş haftamızda her zaman olduğu gibi tek yürek, tek bilek olalım. Osmaniye'miz için, şehitlerimiz için, işgalci Fransa'ya Osmaniye'den bir cevap verelim. Kurtuluş haftamıza sahip çıkalım, bu haftayı doya doya yaşayalım, manasına varalım.

Osmaniye'den Fransa'ya öyle bir cevap verelim ki, 7 ocak 1922'de bizi iyi tanıyan Fransa, 7 ocak 2012'de bir kez daha tanısın ve haddi bilsin" diye konuştu.

TRAFİK TERÖRÜNÜN AZALMASINA VESİLE OLACAK

Belediye Başkanı Kadir Kara ise 3 bin 300 metrekare alana sahip eğitim pistinde ayrıca çocukların oyun oynayabilmeleri için 120 metrekarelik çocuk Oyun grubunun da yer aldığını söyledi.

Eğitim pistinin belediyeye maliyetinin 150 bin lira olduğunu kaydeden Kara, "Çocukların trafik eğitimini küçük yaşlarda almaları, ilerleyen yaşlarda kendilerine sosyal hayatta büyük katkılar sağlayacaktır. Bu eğitim alanımızın ülkemizde terörden sonra en fazla insan kaybımız olan trafik terörünün azalmasına vesile olmasını temenni ediyorum." dedi. Osmaniye milletvekili Suat Önal da birer konuşma yaparak Mutlu Çocuk Trafik Eğitim Parkının hayırlı olması temennisinde bulundu.

CERRAH: TRAFİK KURALLARINA RİAYET EDELİM

Çocukların trafik kuralları konusunda eğitilmesi ile trafik kazalarının önlemiş olacağını aktaran Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah ise " Trafik kazalarında kaybettiğimiz bu kadar vatandaşımızı da kaybetmemiş oluruz. Anne balar çocuklarının trafikte yaptıkları hataları gelecekte çocuklarının yapacaklarını da bilmeliler.bu nedenle trafik kurallarına özelikle çocuklarımızın yanında dikkat etmeliyiz. Araç sayısı tüm Türkiye'de olduğu gibi Osmaniye'de de hızla artmakta. Lütfen çocuklarımızın hayatı için büyüklerimizin hayatı için trafik kurallarına riayet edelim." dedi.

Konuşmaların ardından ise İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren ile Belediye Başkanı Kadir Kara trafik eğitim parkının devir teslim protokolünü imzaladı. Trafik eğitim parkında çocuklara ilk eğitim verildi.

Törene Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Milletvekili Suat Önal, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Uğur Özbek, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yabanoğlu, Osmaniye Baro Başkanı Hüseyin Sezgin, Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, , Jandarma Komutanı Albay Hakan Özkan, İl Genel Meclis Başkanı Selçuk Acar, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşları başkan ve yöneticileri, mahalle muhtarları ile çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Trafik Eğitim Parkı'nda Eğitimler Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement