Tren Kazasında Ölen Akademisyen, Hayatını Kaybettiği İstasyonda Anıldı - Son Dakika
Güncel

Tren Kazasında Ölen Akademisyen, Hayatını Kaybettiği İstasyonda Anıldı

Tren Kazasında Ölen Akademisyen, Hayatını Kaybettiği İstasyonda Anıldı

Tren İstasyonu'nda trenle peron arasına düşerek hayatını kaybeden akademisyen Ebru Gültekin Ilıcalı, sevenleri tarafından kazanın meydana geldiği tren istasyonunda anıldı.

16.07.2012 14:44  Güncelleme: 15:07

Kadıköy Feneryolu Tren İstasyonu'nda trenle peron arasına düşerek hayatını kaybeden akademisyen Ebru Gültekin Ilıcalı, sevenleri tarafından kazanın meydana geldiği tren istasyonunda anıldı. Ilıcalı'nın fotoğraflarını tren istasyonunun duvarlarına asan arkadaşları, olay yerine çiçekler bıraktı.

Geçen çarşamba günü Kadıköy Feneryolu Tren İstasyonu'nda oğlu Ege'yle birlikte trene inmek isterken trenle peron arasına düşerek hayatını kaybeden akademisyen Ebru Gültekin Ilıcalı, sevenleri tarafından kazanın meydana geldiği tren istasyonunda anıldı. Saat 11.00'de bir araya gelen Ebru Gültekin Ilıcalı'nın arkadaşları ve sevenleri, Feneryolu Tren İstasyonu'nun duvarlarına Ilıcalı ve oğlu Ege'nin fotoğraflarını astı. Sessiz bir şekilde olayı protesto eden yaklaşık 20 kişilik grupta, Ilıcalı'nın ablaları Binnaz Akgün ve Canan Fergan da yer aldı. Çok üzgün olduğu gözlenen Binnaz Akgün Ebru Ilıcalı'nın resmini taşırken, Canan Fergan ise basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Başından beri kendilerine destek olan, olayı takip eden ve bu konuda yardım eden herkese çok teşekkür ettiklerini belirten Fergan, "Bizim bugün burada toplanıp bu konuya dikkate çekmemizin tek nedeni, bu taşıma siteminin daha güvenli hale getirilmesi. Dava sürecini takip edeceğiz ki yeni Ebrular, yeni anneler bu tip elim kazalarda kaybolmasın" dedi.

Kazanın oluşundan çok kısa bir süre sonra avukatları aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını dile getiren Fergan, "Bu arada savcılar kondüktör ve makinisti gözaltına aldı. Daha sonra savcı tutuklama sevki ile mahkemeye sevk etti. Maalesef hakim serbest bıraktı. Kondüktör ve makinist, işleri konusunda yetkinlikleri olup olmadığı, psikolojilerinin uygun olup olmadığı kontrol edilmeden serbest bırakıldı. Yeterince soruşturma yapılmadı. Bizim bugün tutuklanmalarına ilişkin itirazlarımız olacak" ifadelerini kullandı.

Fergan, konuyu dikkatle izlediklerini ifade ederek, "Duyduğumuza göre Ebru'nun bindiği tren 1970'li yıllardan kalma bir tren. ve bunun gibi 20-30 tane daha tren var kurumun bünyesinde. Trenlerin kapılarının bozuk olması nedeniyle Ebru'nun kazası meydana gelmiştir. Bir sebebi de budur. Bu olay üzerine yetkililer bütün trenleri bakıma almış. Şu anda kapılar daha sağlıklı bir şekilde çalışır durumda. Bu, en azından yeni kazaların olmasını önleyecektir" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından bir süre daha istasyonda bekleyen Ilıcalı'nın arkadaşları, fotoğraf astıkları duvarın altına ve çevresine çiçekler bıraktıktan sonra istasyondan ayrıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tren Kazasında Ölen Akademisyen, Hayatını Kaybettiği İstasyonda Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement