Tunceli'de Berkin Elvan Fidanlığı - Son Dakika
Güncel

Tunceli'de Berkin Elvan Fidanlığı

Tunceli\'de Berkin Elvan Fidanlığı

'Her yere Berin Elvan fidanlığı' etkinlikleri kapmasında Tunceli merkez ve 7 ilçesinde Berkin Elvan fidanlıkları oluşturuldu.

23.04.2014 14:58  Güncelleme: 15:43

Tuncelili sanatçılar, Metin Kahraman, Ahmet Aslan ve Erdoğan Emir'in öncülük ettiği merkezi İstanbul'da bulunan Dersim Dernekleri Federasyonu'nun organize ettiği ve 100'den fazla sanatçı ile yurt içi ve dışından 50 sivil toplum örgütünün destek verdiği 'Her yere Berin Elvan fidanlığı' etkinlikleri kapmasında Tunceli merkez ve 7 ilçesinde Berkin Elvan fidanlıkları oluşturuldu.

Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde yaşayan Berkin Elvan'ın dayısı Kenan Düzen, Ovacık'ın Çöğürlü Köyü'ndeki 10 dönüm arazisini Berkin Elvan fidanlığı oluşturulması için bağışladı. Düzen, Berkin Dersim'e gitmeyi çok istiyordu, o bahçe onun, onu oraya götüremedim ama adı orada, bu bizim için çok anlamlı dedi. Berkin Elvan'ın ölümünün 40'ıncı günü nedeniyle önceki gün Ovacık'ta hayır yemeği verilip lokma dağıtılırken, cem töreni düzenlendi.

OĞLUMU TERÖRİST YAPTI

Berkin Elvan'ın annesi Gülseren Elvan, Çöğürlü Köyü'nde oğlunun adını taşıyan fidanlığa diktiği ceviz fidanına dokunup, Berkinim dedi Gülseren Elvan, Başbakan Erdoğan'ı kast ederek, 14 yaşındaki çocuğu terörist yaptı. Benim oğlum cellat değildi dedi.

Baba Sami Elvan, Gezi sürecinin 3 ağaçla başladığını ve 8 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, Bunların en küçüğü Berkin'di. Berkin en son öldü. Bundan sonra bir tane Berkin'imizi, diğerlerini kaybetmeyeceğiz. Hepsi burada yaşayacak. Biz Berkin'i bu şekilde yetiştirdik, ellerimiz topraklı şekilde ama onu aldılar elimizden. İnanıyorum ki bundan sonra bir tane Berkin vakası olmasın. Çocuklarımız büyüsün. İleride belki Berkin ve onun gibi çocuklar bu ülkeyi idare edecekti ama olmadı. Milyonlarca Berkin var. Onlara güveniyorum. İnşallah Berkin'imizi yaşatacaklar. Bugün bunun için buradayız dedi.

Tören sonunda etkinliğe katılan sanatçılar hep birlikte Berkin Elvan için 'Memikoğlan' türküsünü seslendirdi. Tunceli'deki fidan dikimine katılan Tunceli Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Tunç, Dersimliler Gezi sürecinde tepkilerini en demokratik şekilde ortaya koymuşlardır, Toplum duyarlılığını Berkin Elvan'ın ölümü sonrası da ortaya koymuş Berkin'e ve Gezi şehitlerine hep sahip çıkmıştır. Bizlerin doğası yok edilmek isteniyor,bizler bunun mücadelesini veriyoruz. Doğaya sahip çıkan herkesin yanında olacağız. Berkin Elvan ve gezi şehitleri bu fidanlıkta ölümsüzleşeceği için bizlerde son derece mutlu olduk onların adını anısını yaşatmak bizlerin görevi dedi.

Dersim Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Rıza Cangöz, Bizler Gezi'de şehit olanlara sahip çıkmak zorundayız, bu bizim görevimiz. Berkin ve diğer Gezi şehitleri bizlerin onuru, biz federasyon ve Dersimli sanatçılar hep birlikte bu sosyal sorumluluk projesini geliştirdik. İlçelerimize ve ilimize Gezi şehitleri için, Berkin Elvan için ceviz fidanı diktik. Berkin'imize sahip çıktığımız için mutluyuz gururluyuz dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli'de Berkin Elvan Fidanlığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement