Tunceli'de Mahalle Sakinlerine İmar ve Revizyon Planı Anlatıldı - Son Dakika
Güncel

Tunceli'de Mahalle Sakinlerine İmar ve Revizyon Planı Anlatıldı

Tunceli\'de Mahalle Sakinlerine İmar ve Revizyon Planı Anlatıldı

Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, Cumhuriyet Mahallesi sakinlerine revizyon imar planı hakkında vatandaşı bilgilendirmek amacıyla toplantı düzenledi.

27.10.2013 22:43  Güncelleme: 22:41

Başkan Edibe Şahin, Cumhuriyet (Gazik) Mahallesi sakinlerine revizyon imar planını anlattı. Cumhuriyet (Gazik) mahallesi Ağınlar kırathanesinde gerçekleşen toplantıya; Belediye Başkanımız Edibe Şahin, Başkan yardımcımız İbrahim Kasun, Belediye Meclis üyeleri, Belediyemizin İmar ve Fen İşleri Müdürleri ve çalışanları , Mahalle muhtarı Ali Rıza Güneş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplantıda konuşan Belediye Başkanımız Edibe Şahin, ''Yerel Yönetimlerde 5. yılımıza girdik. Bu zaman süreci göz açıp kapayıncaya kadar bitiyor. Yerel yönetimlerde bütçe çok önemlidir. Biz bu 5. yılımıza girerken kentimizin en önemli kronik sorunlarını çözdük. Biz inanıyoruz ki çevreyle uyumlu insanların, daha iyi yaşayabileceği ve aynı zamanda sağlıklı kentler oluşturabilelim, bu nedenle plan çok önemlidir. Çünkü kentler planlara göre yapılır. Yaşadığımız kentler planlara göre yapılır ve bir plan ne kadar katılımcı ve ne kadar ihtiyaçların tespiti üzerinden yapılırsa o kadar vatandaşları mutlu eder. Cumhuriyet (Gazik) mahallemiz merkez bir mahalledir. Ama ihtiyaçlar doğrultusunda gelişimi olmayan bir mahalledir. Bu mahalleye baktığımızda hem yaşadığımız konutların küçük olması, hemde evlerin sobalı olması. Bilindiği üzere 2014 yılında kentimize doğal gaz gelecek, buna paralel evler yapılması gerekiyor. Belediye olarak Cumhuriyet (gazik) mahallemizi daha yaşanılabilir ve buradaki vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayabilecek daha canlı bir plan oluşturmak istedik. Bu planın üzerinde beş aydan fazla çalışıldı. Amacımız bu yıl ki insaat sektörüne bu planı yetiştirmek. Kendi evlerini yenilemek isteyenler ,bu gücü bulabilenler bu sene inşaatlarını yapsınlar istiyoruz. Daha öncesinde bir anket çalışması oldu bu mahallemizde bunları göz önünde bulundurduk, İmar birimimizin yerinde çalışmaları oldu bunları inceleyerek yine mahalle muhtarımızın görüş ve önerilerini aldık ve yine bu mahallemizde bir toplantı düzenledik. Bütün bu çalışmalar kapsamında bir plan çalışması oluşturduk. Şimdi imar planları yapılırken, insanların yaşadıkları bölgede sağlıklı konutlarda refah içinde yaşaması planlanır.

Sağlıklı bir kent oluşturmak adına bütün öneri ve ihtiyaçlar doğrultusunda bir plan yenileme çalışması yapıldı. Bugün yapılan planı sizlere sunmak için buradayız. Sizler bu plana bakarak varsa itirazlarınızı yada önerilerinizi bize yazılı yada sözlü olarak sunabilirsiniz. Plan bir ay boyunca askıda kalacak ve bu süre zarfında belediyemizde ve mahalle muhtarımızda asılı kalan bu plana göz atmanız ve en kısa sürede görüş ve önerilerinizi sunmanızı bekliyoruz '' şeklinde konuştu.

Mahalle kalitesini düşünerek planlama yaptık

Mahalle kalitesini arttırabilecek bir planlama yapıldığını belirten Başkanımız Edibe Şahin ; ''Bu mahallemizde plan yaparken bunları göz önünde bulundurduk, yollarımız, yeşil alanlarımız, sosyal donatılarımız, okullarımız, parklarımız, inaç yerlerimiz, sağlık alanlarımızdır. Bunlar bir kenttin sağlığı acısından çok önemlidir. Her geçen gün nüfusumuz artacak, bizim yeşil alanlara ihtiyacımız olacaktır. Bundan dolayı bunları göz önünde bulundurarak yaptığımız bu planda bunları büyüttük ve bunlar mahallenin kalitesini artırır. ''Bu mahallemizde ekonomik durumu iyi olmayan ailelerimiz var, kendi başlarına evlerini yenilemesi mümkün değil, bu ailelerimize evlerini yenileyebilmeleri için bazı imkanlar sunduk. Son olarak sizden ricamız plana bakarken bir bütün olarak bakın, bu plan sizden gelen talepler ve öneriler üzerinde yapıldı. Sağlıklı ve yaşanılabilir bir kent için bu çalışmaları hep birlikte yürütelim''dedi.

Başkan Edibe Şahin konuşmasının ardından İmar Ve Şehircilik Müdürümüz Mahmut Nizam Özlütaş ;''Yaptığımız imar çalışmaları kapsamında bir takım düzeltmeler yaptık. Mahalleyi iyi bir konuma getirmek için binalarımızı yenilemek gerekiyor. Bu kapsamda mahallenin tümünde uygulayacağımız oran %30 ve bodrum artı 5 kat şeklinde olacaktır. Sadece sıkıntılı alanlarda yani jeoloji açısından sakıncalı yerler, dere yataklarına yakın yerler de 5 kat uygulayamıyoruz. Belediye meclisimizin almış olduğu kararla imar harçları yani yapı ruhsat harçları en düşük değerlere çekildi. Yani Türkiye'de en düşük harçlar bu mahallemizdedir. Bu planlama genelinde hem ekonomik olarak karınız var, hem de sosyal açıdan ve ferah bir mahalle yaşamı karınız olacaktır. Şuna inanıyoruz bu planlama uygulanırsa Cumhuriyet Mahallesi kentin konut merkezi olacağıdır. Sizden ricamız planı incelerken sadece kendi parselinizi değil genel bir bütün olarak bakıp değerlendirmenizdir'' dedi.

Ardından Mimar tarafından hazırlanan planla ilgili olarak Cumhuriyet (Gazik) Mahallesi sakinlerine harita üzerinden bilgiler verildi.

Konuşmaların ardından vatandaşlar görüşlerini belirtti, sorular yönetildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tunceli'de Mahalle Sakinlerine İmar ve Revizyon Planı Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement