Tuncelili Kayakçılar Kar Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Tuncelili Kayakçılar Kar Bekliyor

Tuncelili Kayakçılar Kar Bekliyor

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde kar yağışının istenilen seviyede olmaması yarışmalara hazırlanan kayakçıların çalışmasını zorlaştırdı.

22.01.2014 11:15  Güncelleme: 14:26

Kış mevsiminde kar kalınlığının yer yer 3-4 metreye ulaştığı ve yılın yaklaşık 5 ayını kar altında geçiren Tunceli'nin Ovacık ilçesi bu yıl kurak bir kış mevsimi geçiriyor. Kar yağışının mevsim normallerinin çok altında seyretmesi nedeniyle kayakçılar, antrenmanlarını Ovacık Kayak Evi'nde 10 santimetre kalınlığındaki kar üzerine zor şartlarda sürdürüyor.

Ovacık Kaymakamı İsmail Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin adeta karla özdeşleştiğini ve Tunceli'nin en çok kar yağışı alan bölgesi olduklarını söyledi.

Çetin kış şartlarına alışkın ilçe halının bu yıl kar yağışının mevsim normallerinin altında olmasına şaşırdıklarını belirten Özkan, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz yıl Ovacık ilçesinde 2 metreye yakın kar vardı. Bu sene kar seviyesi az olduğu için kayakçılarımız, gençlerimiz kayak sporunu istedikleri şekilde icra edemiyor. Biz de herkes gibi 'kar yağsın' diye dua ediyoruz. Hava sıcaklıkları mevsim normallerine dönsün istiyoruz. Sporcularımıza, öğrencilerimize ve kayak yapmayı isteyenlere uygun imkanları sağlamak ve yardımcı olmak için karın yağmasını bekliyoruz."

Sporcu Umut Gürcan da 5 yıldır kayak yaptığını ve katıldığı yarışmalarda dereceler aldığını dile getirerek, bu yıl kar yağmadığı için müsabakalara hazırlanamadığını söyledi.

Simay Yılmaz ise "Ovacık'ta geçen sene 1,5 metreye yakın kar vardı. Şimdi ise kar kalınlığı düşük olduğu için antrenmanlarımızı zor şartlarda yapıyoruz. İnşallah, daha çok kar yağar ve antrenmanlarımızı iyi şartlarda yaparak yarışlara hazırlanırız" dedi.

Kar yağması için dua ettiklerini vurgulayan Seher İbişoğlu da Ovacık Kayak Evi'nde çalışmalarını 10 santimetre kalınlığındaki kar üstünde sürdürmek durumunda kaldıklarını, kar kalınlığının düşük olması nedeniyle Alp Disiplini branşında antrenman yapamadıklarını ifade etti. - Tunceli

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tuncelili Kayakçılar Kar Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement