Tunus'ta Küçükbaş Hayvancılığa Destek - Son Dakika
Güncel

Tunus'ta Küçükbaş Hayvancılığa Destek

Tunus\'ta Küçükbaş Hayvancılığa Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Küçükbaş Hayvancılığı Destekleme Projesi kapsamında Tunus’un az gelişmiş kırsal bölgesinde yer alanTataouine vilayetinin Smar Beldesindeyaşayan 30 aileye toplam 300 adet keçi desteğinde bulundu.

18.09.2014 12:51

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Küçükbaş Hayvancılığı Destekleme Projesi kapsamında Tunus'un az gelişmiş kırsal bölgesinde yer alanTataouine vilayetinin Smar Beldesindeyaşayan 30 aileye toplam 300 adet keçi desteğinde bulundu.

ABAAD Derneği ile işbirliği yapılarak, Tunus'un kırsal bölgelerinde küçükbaş hayvancılığı desteklemekve dar gelirli ailelere geçim kaynağı oluşturmak amacıyla'Küçükbaş Hayvancılığı Destekleme Projesi' uygulandı. Proje kapsamında, Tunus'un Tataouine vilayetinin kırsal kesiminde bulunan Smar beldesinde yaşayan işsiz veya düşük gelirli 30 aileye aile başına 9 adet keçi ve 1 adet teke olmak üzere toplam 300 adet küçükbaş hayvan desteğinde bulunuldu.

Proje kapsamında yararlanıcı 30 aile, bölgede faaliyet gösteren ABAAD Derneği tarafından tespit edildi. 300 adet küçükbaş hayvan Smar Beldesi'nde düzenlenen teslim töreni ile ailelere teslim edildi. Törenprojeden yararlanan 30 aile ile birlikte ABAAD Derneği Başkanı Abdallah Doudi ve dernek üyeleri, TİKA Tunus Koordinatörü Musa Gürbüz ve TİKA yetkilileri katıldı.

Teslim töreninde yararlanıcı ailelere hitap eden TİKA Tunus Koordinatörü Gürbüz, Tunus'ta küçükbaş hayvancılığı teşvik etmek ve kırsal kesimlerde istihdamı yerel olanaklar doğrultusunda desteklemek amacıyla projeyi uyguladıklarını belirtti. Önümüzdeki süreçte yine bu amaç doğrultusunda bölgesel arıcılık projeleri uygulayacaklarını ifade eden TİKA Tunus Koordinatörü Gürbüz, böylelikle hem istihdama hem de hayvancılığa destek verdiklerini aynı zamanda kırsaldan kente göç gibi sorunların çözümüne proje temelinde katkı sağlamaya çalıştıklarını vurguladı.

ABAAD Derneği Başkanı Doudi ise, Smar beldesinin az gelişmiş kırsal bir bölge olması nedeniyle beldede tarım ve hayvancılığın öncelikli geçim kaynağı olduğunu vurgulayarak,Beldenin keçi yetiştiriciliği konusunda tecrübeye sahip olduğunu ancak maddi imkansızlıklar ve göç sebebiyle beldede hayvancılığın gerilediğini belirtti. Tatouine vilayetinde özellikle Smar beldesi gibi az gelişmiş kırsal beldelerdenbüyük kentlere göç yaşandığını ifade eden ABAAD Derneği Başkanı Doudi, proje için TİKA ile birlikte Smar beldesini seçtiklerini, katkılarından dolayı TİKA'ya teşekkürleriniiletti.

Tunus'ta 2012 yılında idari ve sivil altyapıların desteklenmesi ile başlayan TİKA projeleri, sosyal, kültürel ve eğitsel altyapıların desteklenmesi, üretim sektörlerini geliştirmeye yönelik teknik donanım desteği ve kapasite artırım projeleri, emniyet, turizm, sağlık ve tarım alanları başta olmak üzere mesleki eğitim ve teknik işbirliği programları ile çeşitlenerek devam ediyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tunus'ta Küçükbaş Hayvancılığa Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement