GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
Cellaz Tepesi'nde toplanan Tunusluların dürbünler ve teleskoplarla hilali beklemesi
Tunus Ulusal Rasathanesi Jeofizik ve Astroloji Müdürü Semir Abdallah ile röportaj
Amine Camisi İmamı Muhammed et-Tayyip ile röportaj
Hilalin görünmesinin ardından Ramazan'ın başlangıcının kutlanması Tunus'ta ramazanın başlangıcını belirleyen hilalin görülmesinin ardından, orucun bugün başlayacağı açıklandı.
Başkentin en yüksek noktası Cellaz Tepesi'nde toplanan her yaştan Tunuslular, dürbünler ve teleskoplarla gün batımından sonra hilali bekledi.
Tunus Ulusal Rasathanesi Jeofizik ve Astroloji Müdürü Semir Abdallah, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkenin dört bir yanında mühendislerin ve uzmanların bu akşam hilali görmek için beklediklerini belirterek, başkentte hilalin gün batımından yaklaşık 44 dakika sonra ortaya çıkmasının beklendiğini kaydetti.
Amine Camisi İmamı Muhammed et-Tayyip, yerel kıyafetler içinde hilali gözlemek için geldiği tepede, eski zamanlarda Tunusluların başkentin farklı yönlerindeki surlarındaki kulelere çıkarak hilali gözlediklerini anlattı.
Son Dakika › Güncel › Tunus'ta Ramazan Zılgıtla Karşılandı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.