Tunus'ta Nahda Hareketi lideri Raşid el-Gannuşi ile bir araya gelen Tunus İşçi Birliği Genel Sekreteri Hüseyin el-Abbasi, Ulusal Diyalog Konferansı'nın 16 Ekim'de yapılacağını duyurdu.
Abbasi, Gannuşi ile görüşmesinin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, düzenlenecek konferansta ulusal birçok önemli konunun ele alınacağına dikkati çekerek, tüm sivil toplum kuruluşları ve siyasi güçlerin de bu etkinlikte hazır bulunacağını söyledi.
AA muhabirine konuşan Nahda Hareketi Siyasi Büro Şefi Amir el-Urayyıd ise Gannuşi ile Abbasi'nin yaptığı görüşmede ülkenin genel durumu hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunduklarını ve ulusal diyalog meselesini görüştüklerini belirtti.
Urayyıd, Nahda hareketinin ulusal diyalog için tüm girişimlere hazır olduğunu kaydederek, "Nahda'nın halk tarafından seçilen tüm kurumlara saygısı var" dedi.
Tunus Genel İşçi Birliği'nin öncü olduğu ulusal diyalog girişiminde, "Tunus devriminde yaralananlar ve şehit aileleri dosyasında uzlaşmanın yanı sıra işsizlere iş ve sağlık güvencesinin sağlanması, kurucu meclis tarafından oluşturulacak anayasa ve gelecek genel seçimler için resmi bir tarih belirlenmesi" gibi birçok önemli konu görüşülecek.
Muhabir: Eymen Cumli - Zeynep Tüfekci/ Samet Doğan
Yayıncı: Tarkan Demir - TUNUS
Son Dakika › Güncel › Tunus'ta Ulusal Diyalog Konferansı Düzenlenecek - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.