Tunus'taki Silahlı Çatışma - Son Dakika
Güncel

Tunus'taki Silahlı Çatışma

Tunus\'taki Silahlı Çatışma

Yüksek Güvenlik Konseyi: "Terör gruplarını etkisiz hale getirmekte kararlıyız"

24.10.2013 16:53

Tunus Yüksek Güvenlik Konseyi, "ülkedeki terör gruplarını etkisiz hale getirmekte kararlı olunduğunu" bildirdi.

Konseyden yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif el-Merzuki, Başbakan Ali el-Urayyid, Ulusal Kurucu Meclisi Başkanı Mustafa bin Cafer, bazı bakanlar ile askeri ve güvenlik yetkililerinin katıldığı toplantıda, güvenlik birimleri ve ordunun "terör gruplarını etkisiz hale getirmekte kararlı" olduğunun vurgulandığı kaydedildi.

Ordu ve emniyet mensuplarının vatan savunmasında gösterdiği özverinin takdirle karşılandığı ifade edilen açıklamada, "Bu korkakça saldırılar, Tunusluları yıldırmaktan ziyade terörle mücadelede azim ve kararlılığın artmasını sağlamaktadır" denildi.

Cumhurbaşkanı ve silahlı kuvvetler komutanı, başbakan, içişleri, dışişleri ve savunma bakanları ile ordu ve polis teşkilatı yetkililerinden oluşan Yüksek Güvenlik Konseyi, olağanüstü durumlarda toplanıyor. Konsey, ülkenin güvenlik politikalarını belirliyor.

Tunus'un Sidi Bouzid kentinde dün emniyet görevlilerinin silahlı kişilerin barındığı bir eve düzenlediği operasyonda çıkan çatışmada, 6 polis hayatını kaybetmiş, Bunun üzerine ülkede 3 gün yas ilan edilmişti. - Tunus

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tunus'taki Silahlı Çatışma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement