Turizm Çalıştayı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Turizm Çalıştayı Yapıldı

Turizm Çalıştayı Yapıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği Doğa, Çevre ve Sürdürülebilir Turizm Çalıştayı, Bolu'da gerçekleştirildi.

16.11.2011 20:55

15 Kasım'da başlayan ve 17 Kasım'da sona erecek olan Doğa, Çevre ve Sürdürülebilir Turizm Çalıştayı'na Vali Yardımcısı Necdet Özeroğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Müjdat Özbahçıvanoğlu, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, MARKA uzmanları, TURSAB ve ilimizdeki turizm sektörü temsilcileri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program da ilk olarak İl Kültür ve Turizm Müdürü Hasan Kaplan konuştu. Kaplan, Bolu'nun her türlü turizm potansiyelini taşıdığını kaydetti. Bolu'nun turizm sayısının her geçen gün de arttığını belirten Kaplan, katılımcılara teşekkür etti.

Programda daha sonra ise Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Müjdat Özbahçıvanoğlu bir konuşma yaparak çalıştay ile ilgili bilgiler verdi. Bolu'nun turizm potansiyeli kapsamında Türkiye'de önemli ve özel bir yere sahip olduğunu dile getiren Özbahçıvanoğlu, ülkemizde yapılan çalıştaylar hakkında da detaylı bilgiler verdi ve Bolu'nun turizm potansiyelinin gelişmesi için bu çalıştayın önemine değindi. Çalıştay sonunda ne gibi çalışmaların yapılacağını da aktaran Özbahçıvanoğlu, bu toplantının amacına ulaşacağına inandığını kaydetti.

Düzenlenen Doğa, Çevre ve Sürdürülebilir Turizm Çalıştayında son konuşmayı yapan Vali Yardımcısı Necdet Özeroğlu ise bu toplantıdan ötürü büyük memnuniyet duyduğunu kaydetti. Bolu'nun Türkiye'deki turizme en yatkın illerden biri olduğunu ifade eden Özeroğlu, deniz turizmi dışında Bolu'da hemen her türlü turizmin yapılabileceğini söyledi.

Vali Yardımcısı Özeroğlu, daha önce Antalya'da görev yaptığını ve Bolu'ya geldikten sonra deniz turizmi hariç Bolu'nun Antalya ile başa baş bir turizm potansiyeline sahip olduğunu gördüğünü söyleyerek, "Bolu merkezden 5-6 km uzaklaştığınızda doğal güzellikleri direk görürsünüz.

Harika bir doğası, yeşil hayatı var. Ama Bolu'nun yer üstünde olduğu kadar yer altında da tarihi güzellikleri var ama şehirleşme yüzünden o değerlerimiz yeteri kadar kullanamıyoruz. Bizler, doğa ve çevreyi koruyarak, Bolu'da turizmi en yüksek seviyelere çıkarmayı hedefliyoruz. Bu toplantıların amacına ulaşacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından çalıştay ile ilgili sunumlar yapıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Bolu'da gerçekleştirilen Doğa, Çevre ve Sürdürülebilir Turizm Çalıştayı'nda, Bolu hangi alanda turizm eylemiyle markalaştırılır, Bolu'nun hangi değerleri ön plana çıkarılabilir ve Bolu'nun turizm potansiyelinden gelirleri nasıl artırılır gibi konular görüşülüp yetkililer tarafından değerlendirildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Turizm Çalıştayı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement