Türk Dünyası Tarsus'ta Buluşacak - Son Dakika
Güncel

Türk Dünyası Tarsus'ta Buluşacak

Türk Dünyası Tarsus\'ta Buluşacak

18-21 Eylül tarihleri arasında yapılacak ve 4 gün sürecek olan etkinliklerde Türk dünyasının kalbi Tarsus'ta atacak.

13.09.2012 10:21

Etkinlikler, 18 Eylül Salı günü saat 08.30'da Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayacak. Aynı gün saat 14.00'da 75. Yıl Kültür Merkezi'nde Mustafa Tatlıtürk ve Ahmet Özdemir 'Sesiyle Sözüyle' adlı program düzenleyecekler. Yine aynı gün saat 19.30'da yöre şairleri ve halk ozanlarından Mehmet Doğan, Mine Bahçeci, Sabahattin Özkan, Nihat Mustal, Abdullah Tufan, Mehmet Örsel, Adnan Özcandan, Ahmet Erişik, Bayram Sandal, Velit Talapoğlu, Necmettin Eser, Aşık Abdullah Gizlice, Aşık Feymani, Gül Ahmet Yiğit ve Aşık Postacı İbrahim sahne alacak.

Programın ikinci gününde yurt içinden davet edilen halk ozanlarından Şeref Taşlıova, Fikret Ünal, Ensar Şahbazoğlu, Özlem Olgaş, İrfan Erdağı, Osman Feryadi, Necdet Kuyumcu, Erol Ergani, Mansur Alyansoğlu, A.Duran Bülbül, Korkmaz İkan, Durdağı Özen ve Murat Çobanoğlu türkülerini seslendirecekler.

Üçüncü günde ise yurt içinden davet edilen şairlerden Ahmet Özdemir, Dr. Nedim Uçar, Fırat Kızıltuğ, Asuman S. Atasayar, İsmail Bingöl, Muharrem Kubat, Ayla Demirtaş, Dursun Elmas, Yusuf Dursun, Mualla Yatsıman, İbrahim Şaşma, İzzettin Dönmez ve İ. Hakkı Bağdat şiirlerini okuyacaklar.

Etkinliğin son günü olan 21 Eylül Cuma günü ise yurt dışından davet edilen şair ve aşıklardan Emel Emin, Ablaaziz Veliyev, Ahmad Shahidov, Şahbaz Botsalı, İskender Muzbek, Zairbek Acmatov, Ramiz Aymatov, Timur Devletov, Ecatria Ganeva, Kemal Deveci, Ilgar İlkin, A.Davut Hasan, Leyla Şerif Emin, Kadriye Cesur, Mustafa Ziya, Kulam Rıza Alizade ve Ebülfeth Şehli sahne alacaklar.

Uluslararası 11. Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları'na ayrıca Türk Dünyası Araştırma Vakfı Başkanı Prof. Dr. Turan Yazgan, Kırım- Tatar Milli Meclis Başkanı Mustafa Kırımlıoğlu Cemilov, Kırım Kültür Bakanı Yardımcısı Doç.Dr. İsmet Zaatov, Bilkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Sabitay Togay, Rusya Bilimler Akademisi. UFA Blm. Merkezi. Başkanı Prof.Dr. Rozalia Sultan Gereeva, Azerbaycanlılar ve Türk Halkları İşbirliği Başkanı Ilgar İlkin, Aznakay Eski Belediye Başkanı Enes İshakov ve Türk- Tatar Derneği Başkanı Firdevs Fathelislam onur konuğu olarak katılacaklar.

Etkinlik kapsamında Tarsus Belediyesi tarafından Bağlar Mahallesi'nde yaptırılan ve Azerbaycanlı kahramanlık şairi Ahmet Cavat'ın ismi verildiği Parkı açılışı 17.00'da gerçekleştirilecektir.

Uluslararası bir etkinliğe bir kez daha ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını dile getiren Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, etkinliğin 20'nin üzerindeki Türk devleti ve topluluklarından gelecek olan şair, aşık ve onur konuklarıyla birlikte kutlanacağını söyledi.

Dünyanın değişik bölgelerinden sazıyla, sözüyle Türkçemizi şenlendirecek olan bu öz kardeşlerimizin, Türkün sesini, gönlünü, sevgisini Karacaoğlan Parkında coşkulu bir şekilde dillendirileceğini söyleyen Başkan Kocamaz, "Milli kültürümüzün en önemli hassalarından birisi olarak algıladığımız 'Halkın Düşüncelerini Halkın ağzıyla' dizelerine aktaran ve geçmişle gelecek arasında bir köprü oluşturan Karacaoğlan'ımızı, Karacaoğlan diyarı kentimizde yaşatmaktan mutluyuz" dedi. Başkan Kocamaz, 4 gün sürecek olan etkinliğe tüm Tarsusluların davetli olduğunu söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türk Dünyası Tarsus'ta Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement