Türk Genci Emre Engin, İngiliz Kraliyet Müzik Okuluna Girmeyi Başardı - Son Dakika
Güncel

Türk Genci Emre Engin, İngiliz Kraliyet Müzik Okuluna Girmeyi Başardı

Türk Genci Emre Engin, İngiliz Kraliyet Müzik Okuluna Girmeyi Başardı

Emre Engin, Dünya'da Sınırlı Sayıda Öğrenciye Burs Veren 'londra Kraliyet Müzik Koleji'nde Eğitim Görmeye Hak Kazandı.

20.10.2010 15:11

Çağdaş Eğitim Vakfı'nın gerçekleştirdiği, Küsav ve Caka'nın destek verdiği 'Genç Yetenekler Projesi'nin yetenekli gençlerinden Emre Engin, dünya'da sınırlı sayıda öğrenciye burs veren 'Londra Kraliyet Müzik Koleji'nde eğitim görmeye hak kazandı.

Emre Engin'in dünya'nın en seçkin keman virtüözlerinin yetiştiği okula kabulü şerefine, Çağdaş Eğitim Vakfı ve Küsav 18 Ekim 2010'da Maçka Residences Interior Design By Armani/ Casa'nın ev sahipliğinde bir kutlama gerçekleştirildi.

'Genç Yetenekler Projesi', 2009 yılından bu yana Türkiye'nin kültür ve sanat alanında yetişecek yeni sanatçı gençlerine destek veriyor. Çağdaş Eğitim Vakfı'nın gerçekleştirdiği Caka ve Küsav'ın destek verdiği projede, Emre Engin 2010 ' 2011 öğretim yılında öğrenimine Londra Kraliyet Müzik Koleji'nde devam edecek. Emre Engin'in Akademiye kabulünü kutlamak amacıyla 18 Ekim 2010'da Çağdaş Eğitim Vakfı, Küsav ve Maçka Residences Interior Design By Armani/ Casa'da Küsav başkanı Çiğdem Simavi ve Çev Yönetim kurulu üyesi Berrin Yoleri'nin katkıları ile yetenekli öğrencilere destek olmak amacıyla özel bir gece düzenlendi.

Gecede Çev başkanı Prof. Ahmet Altınel kısa bir konuşma yaparak destek verenlere teşekkürlerini sunarken, Çev Başkan yardımcısı Prof. Oya Başak'ta Vedat Aşcı'ya katkıları nedeniyle plaket sundu. Ardından Emre Engin keman, diğer genç yetenek Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencisi ve Çev'in bursiyeri Cem Esen piyano performansı sergiledi. Roula Habbab, Feryal- Kemal Gülman, Çiğdem Simavi, Güldem Kurttepeli, Tezcan Yaramancı, Berrin Yoleri, Dilek Türker, Aydan Semker, Revna Demirören, Berna Tokar , Şükran & Emil Güzeliş, Enci & Ali Nur Velidedeoğlu gibi cemiyet hayatının önemli isimleri gecede hazır bulunarak gençlere destek oldular.

Genç Yetenekler Projesi, müzik, resim, edebiyat ve sanatın farklı alanlarında yetenekli olan gençlerimizi bulup; onların eğitimine destek olarak, sahip oldukları potansiyel yeteneklerin ortaya çıkmasına olanak yaratmayı ve bu gençlerin gelecek yıllarda ülkemizi dünya sahnelerinde temsil edebilecek kültür ve sanat elçileri haline gelmelerine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Mayıs 2010'de 'Genç Yetenekler Projesi' kapsamında Aya İrini de gerçekleşen 'Sahne Sizin Çocuklar Konseri'nde Emre Engin ve Cem Esen de performans sergilemiş , konserin sponsorluğunu Maçka Residences Interior Design By Armani/ Casa üstlenmişti.Gecede Aksoy Matbası- A46 'Divan -Mix Müzik- Harika Fikirler Ajansı-Tele Kurye 'Tony&Guy firmaları hizmetleri ile destek verdiler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türk Genci Emre Engin, İngiliz Kraliyet Müzik Okuluna Girmeyi Başardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement