Türk İş Başkanı Kumlu'nun İstifası - Son Dakika
Güncel

Türk İş Başkanı Kumlu'nun İstifası

Türk İş Başkanı Kumlu\'nun İstifası

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik: "Biz bütün sendikalarla diyalog halindeyiz. Bizimle ilişkilerinde bir problemin olmadığı inancı içindeyiz" "Bir açıklamayı bugün ben gazetede okudum, 'Bakanlıkla bir protokol imzalanmış da...' Bizimle de böyle bir protokol söz konusu değil"

03.09.2013 16:13

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu'nun istifasına ilişkin, "Biz bütün sendikalarla diyalog halindeyiz. Bizimle ilişkilerinde bir problemin olmadığı inancı içindeyiz" dedi.

Çelik, DİSK Başkanı Kani Beko ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Kabulde gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bakan Çelik, Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu'nun istifasına lişkin soru üzerine, Kumlu'nun ifadesinin çok açık olduğunu belirtti.

Kumlu'nun "yönetimdeki tartışmaların neticesinde istifa ettiğini" dile getirdiğini hatırlatan Bakan Çelik, şunları söyledi:

"Ne tartışıyorlar biz onu bilemiyoruz. Ne Türk-İş'in ne Hak-İş'in ne DİSK'in yönetimindeki sorunları bizim bilme gibi bir durumumuz olamaz. Ama biz şunu söyleyebiliriz:  Biz bütün sendikalarla diyalog halindeyiz. Bizimle ilişkilerinde bir problemin olmadığı inancı içindeyiz. Tek problem var, yasa çıkarırken hak arama mücadelesinde, toplu sözleşmelerde sendikalar üzerlerine düşen görevleri yapıyorlar, biraz bizim hesaplarımızı sarsıyorlar ama bu olması gereken doğal bir şey. Bunun dışında kendi iç bünyeleriyle ilgili yaşanan sorunlarla ilgili bizim bir şey söylememiz söz konusu değil. Bizimle ilgili bir durum söz konusu değil. Hatta bir açıklamayı bugün ben gazetede okudum, 'Bakanlıkla bir protokol imzalanmış da...' Bizimle de böyle bir protokol söz konusu değil." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk İş Başkanı Kumlu'nun İstifası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement