Türk Parlamenterler Birliği Basın Bayramı'nı Kutladı - Son Dakika
Güncel

Türk Parlamenterler Birliği Basın Bayramı'nı Kutladı

Türk Parlamenterler Birliği Basın Bayramı\'nı Kutladı

Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, 24 Temmuz Basın Bayramı hakkında açıklamarda bulundu.

24.07.2012 14:52  Güncelleme: 15:40

Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, 24 Temmuz'un, basının önündeki engellerin bizzat basın çalışanları tarafından kaldırıldığı ve basın özgürlüğünün simgeleştiği gün olduğunu belirtti.

Pakdil, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, kamunun yararı için tarafsız ve doğru haber anlayışı ile görevlerini yerine getiren basının, demokrasinin vazgeçilmez kurumlarından biri olduğunu belirtti.

Farklı görüş ve düşüncelerin seslendirilmesinde ve ortak yaşama kültürünün gelişmesinde basının önemli görevler üstlendiğini ifade eden Pakdil, şunları kaydetti:

"Basının görevini yerine getirebilmesi için özgür olması gerekmektedir. Bugün yazılı ve görsel basınımız belirtilen vazifelerinin yanı sıra, bir taraftan kamu görevi yerine getirmekte, diğer yandan ülkenin demokratik gelişmesine katkı sağlamaktadır.

24 Temmuz, basının önündeki engellerin bizzat basın çalışanları tarafından kaldırıldığı ve basın özgürlüğünün simgeleştiği gündür. Bireylerin özgür olabilmeleri için bilgiye ulaşmada, doğruları öğrenmede ve ifade özgürlüğünde öncülük yapan basın çalışanlarının gününü kutluyorum."

Muhabir: Kubilay Çelik

Yayıncı: Sefa Salantur - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Parlamenterler Birliği Basın Bayramı'nı Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement