Türk Sörfçüden Kapalı Salonda Büyük Başarı - Son Dakika
Güncel

Türk Sörfçüden Kapalı Salonda Büyük Başarı

Türk Sörfçüden Kapalı Salonda Büyük Başarı

PWA Dünya Rüzgar Sörfü Turu, sekiz yıl sonra ilk kez kapalı mekanda gerçekleştirildi. Varşova'da koşulan PWA Salon Dünya Kupası, Polonya Ulusal Stadyumu'nu bir kapalı rüzgar sörfü pistine dönüştürdü.

10.09.2014 11:40  Güncelleme: 11:42

Geçtiğimiz günlerde Alaçatı PWA Rüzgar Sörfü Dünya Kupası'nda üçüncülük alan Red Bull sporcusu Lena Aylin Erdil, bu kez birinci olarak podyumda zirveye çıktı.

Rüzgar sörfünde dünyanın en prestijli turnuvası olan PWA Dünya Turu sekiz yıl sonra yeniden kapalı bir mekanda gerçekleştirildi. Varşova'daki Polonya Ulusal Stadyumu etkinlik için özel olarak 58 bin kişinin canlı izleyebileceği bir rüzgar sörfü havuzuna dönüştürüldü. Tavanı açılabilir stadyuma 90 metre uzunluğunda ve 33 metre genişliğinde bir havuz kuruldu. Yapay rüzgarı sağlamak için stadyuma yerleştirilen 34 pervane, 38 knotluk (70km/s) rüzgar üretti.

2006'dan beri kapalı alanda yapılan ilk PWA etkinliğinde dünya çapında rüzgar sörfü sporcuları buluştu. PWA Salon Dünya Kupası'nda slalom, Freestyle ve jump yarışmaları gerçekleştirildi. Lena Aylin Erdil, kadınlar slalom kategorisinde toplam 2100 puan elde ederek birinci oldu ve podyumda Türk bayrağını dalgalandırdı.

Binlerce sörf tutkununun organizasyonunu resmi sitesinden canlı olarak izlediği turnuvada finalde ev sahibi sporcu Zofia Klepacka'ya karşı yarışan Lena Aylin Erdil, aldığı iyi startlar sonucunda rakibine şans tanımadı. Geçtiğimiz günlerde Alaçatı'daki 8. Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası'nda üçüncü olarak podyuma çıkan Lena Aylin Erdil, başarılı form grafiğini sürdürmüş oldu.

Lena Aylin Erdil, turnuvanın ardından duygularını şöyle ifade etti:

"İlk kez PWA Dünya Şampiyonu oldum. Bu şampiyonluğu kapalı salon turnuvasında kazanmak da unutulmaz bir anı oldu. Alaçatı'daki üçüncülükten sonra bu yarışa hazırlık için çok az zamanım vardı. Polonya'da bizi izlemeye gelen kalabalık izleyicileri görünce çok heyecanlandım. Buna karşın havuz koşullarına hızlı adapte oldum. Final dâhil tüm slalom yarışlarını kazandım. Sıçrama yarışında rampadan atlamak ürkütücü gelse de çok eğlenceliydi. Şampiyonluktan dolayı çok mutluyum. Şimdi sırada Namibya'daki dünya hız rekoru denemem var. Umarım Türkiye'ye bir gurur daha armağan edebilirim."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türk Sörfçüden Kapalı Salonda Büyük Başarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement