Türk Tv'lerinde İlk Kez - Son Dakika
Güncel

Türk Tv'lerinde İlk Kez

Türk Tv\'lerinde İlk Kez

Guinness Rekorlar Kitabı'na da giren Dünyanın konuştuğu fenomen dizi Downton Abbey, Nisan ayında Türk TV'lerinde ilk kez SinemaTV'de

03.04.2013 08:52

İngiltere'de Downton malikanesinde yaşayan Crawley ailesi ve çalışanlarının yaşantısını anlatan dizi, I. Dünya Savaşı yıllarında geçiyor. "Dünyanın eleştirmenlerce en çok beğenilen televizyon şovu" olarak 2011 yılı Guinness Rekorlar Kitabı'na da giren Downton Abbey, 2011 Emmy Ödülleri'nde En İyi Mini Dizi, En İyi Mini Dizi -Yönetmeni, Senaristi, Yardımcı Aktrisi, Kostüm ve Sinematografi dallarında ödül kazandı. 2012 Altın Küre Ödülleri'nde de "En İyi Mini Dizi" olarak seçildi.

Dizi İngiltere'de kadınların miras ve ünvan haklarının olmadığı bir dönemde geçiyor. Lord Granthami 3 kızı olduğu için mirasını bırakacak kimsesi yoktur. Kendine yakın mirasçı olarak kuzenini belirleyen Lord'un büyük kızı Mary'de evliliğini garanti altına almak için aileye yakın diğer bir kuzenle nişanlanır. Titanik faciasının yaşanması, Downton sakinlerini ilginç olaylarla karşı karşıya getirir. Yeni varisin kim olacağı, Mary'nin evliliği, Downton'ın geleceği, I.Dünya Savaşı dizinin konu örgüsünü oluşturan olaylardan sadece birkaçıdır.

İlk bölümü 5 Nisan Cuma günü saat 21:00'da SinemaTV ekranlarında olacak dizide Mathew ve Mary'nin evliliği konu alınıyor. Cora'nın annesi Martha, düğün hazırlıkları için Amerikan gelir, bu sırada O'Brien'ın yeğeni Alfred, Downton'da uşak olarak çalışmaya başlar. Finansal sorunlar nedeniyle konağın geleceğinin tehlikeye girmesi Robert'ın omuzlarında büyük bir yük haline gelmiştir.

Ülke: İngiltere

Süre: 65 dak.

Tür: Dram

YapımYılı: 2010

Oyuncular: Hugh Bonneville, Phyllis Logan, Elizabeth McGovern

IMBD Puanı: 8.9

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türk Tv'lerinde İlk Kez - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement