Türk Yayıncılığı Dijital Kitap Baskısı Teknolojisini Keşfediyor! - Son Dakika
Güncel

Türk Yayıncılığı Dijital Kitap Baskısı Teknolojisini Keşfediyor!

Türk Yayıncılığı Dijital Kitap Baskısı Teknolojisini Keşfediyor!

Canon, Türkiye'nin tek yıllık yayıncılık konferansı olan 'Zeynep Cemali Edebiyat Günü'ne 'Geleceğin kitap teknolojisi' sunumu ile katkıda bulundu.

03.10.2017 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ofset teknolojisi ile basılmış yüksek adetli kitapların önemli miktarının stoklarda bekleyerek yıpranması, eskimesi ve uzun süre bekledikten sonra hurda kağıt fiyatına satılması konusu masaya yatırıldı. İhtiyaç fazlası baskıların yayıncılara gizli bir maliyet doğurduğu tüm sektörün malumu ve en büyük sıkıntısı. Bu nedenle Canon Eurasia Profesyonel Baskı Grubu Satış Müdürü İbrahim Aydoğan'ın Edebiyat Günü'nde yaptığı ve dijital kitap basımının yayıncılara ve paydaşlarına sunmuş olduğu katkılara; edebiyatçılar, yayıncılar, editörler, tasarımcılar, akademisyenler, telif ajansları, kitapçılar ve dağıtımcılar büyük ilgi gösterdi.

SİPARİŞE GÖRE KİTAP BASKISI!

Az adetli işlerde uygun maliyet sağlayan dijital baskı, kalıpsız ve firesiz istenildiği kadar üretime olanak sağlıyor. Ofset kalitesinde üretiyor ve az adetli işlerde uygun maliyet sağlıyor. Yüksek hızla çalışan inkjet teknolojisi, esnek ve otomatik iş akışı, anlık talebe göre online akıllı stok takibi ve tedarik yönetim zinciri, değişen ve dijitalleşen dünyada, yayıncılık sektörünü dönüştürmeye aday. İbrahim Aydoğan'ın paylaştığı baskı verileri de geleceğin yayıncılık dünyasında dijital baskı sistemleri ve çözümlerinin büyük yer kaplayacağını, firmalara yüksek katma değer sunacağını gösteriyor. Aydoğan sunumunda, Caslon ve IDC raporlarına göre dijital baskının yıllık ortalama büyüme oranının yüzde 21,7, geleneksel ofset baskının büyüme oranının ise yüzde - 8,7 olduğu bilgisini de paylaştı. "Önce sat, sonra bas" iş modelini benimseyen Hollandalı PrintForce firmasının Canon dijital baskı çözümlerini kullandığını da aktaran Aydoğan, şirketin bu sayede her 40.3 saniyede bir sipariş gönderimi ve tam otomasyon ile yüzde 97 oranında hatasız teslimat yaptığını söyledi.

Canon, Günışığı Kitaplığı tarafından düzenlenen ve 2011 yılından bugüne gelenekselleşen tam günlük konferansta ilk kez yer alarak; yayıncılık sektörüne dijital baskı sistemleri ile güçlü bir şekilde katma değer sağlamayı arzu ettiğini ve aynı etkinlikte önümüzdeki yıllarda da düzenli olarak yer almak istediğini göstermiş oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türk Yayıncılığı Dijital Kitap Baskısı Teknolojisini Keşfediyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement