Türkiye Finans'tan Yine Bir İlk - Son Dakika
Güncel

Türkiye Finans'tan Yine Bir İlk

Türkiye Finans\'tan Yine Bir İlk

Türkiye'nin öncü katılım bankası Türkiye Finans, yenilikçi ürünleriyle müşterilerine kazandırmaya devam ediyor.

21.02.2013 13:50  Güncelleme: 16:34

BMD- Bizim Menkul Değerler A.Ş. tarafından kurulan ve katılım bankacılığında bir ilk olan Türkiye Finans B Tipi Kira Sertifikası Yatırım Fonu, Türkiye'de yatırım enstrümanı olarak yeni gelişmekte olan kira sertifikalarına dayalı olup, kira sertifikalarına yatırım yapmak isteyen müşterilerin yeni yatırım aracı olacak. Türkiye Finans B Tipi Kira Sertifikası Yatırım Fonu vade kısıtı olmadan alınıp satılabildiği gibi düşük risk hedefleyen tasarruf sahiplerinin de ideal yatırım aracı haline gelecek.

İlk aşamada Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen kira sertifikalarına yatırım yapan fon zamanla özel sektör kira sertifikalarına da yer verebilecektir. Yüksek likidite sunan Türkiye Finans B Tipi Kira Sertifikası Fonu, vade kısıtı olmadan alınıp satılabiliyor. Türkiye Finans B Tipi Kira Sertifikası Fonu düşük risk ve kısa vadeli yatırım imkânını bir arada sunuyor. Katılım Bankacılığı prensiplerine uygun yatırımları tercih eden yatırımcılar B Tipi Kira Sertifikası Fonu'yla yatırımlarını değerlendirebilecek. Türkiye Finans müşterileri Türkiye Finans B Tipi Kira Sertifikası Fonu alım-satım işlemlerini yalnızca Türkiye Finans şubeleri, Türkiye Finans internet şubesi, BMD internet şubesi ve telefon emir hattı üzerinden gerçekleştirebilecekler.

Türkiye Finans B Tipi Kira Sertifikası Fonu'nun fon portföyü, tamamı Hazine tarafından satışa sunulan kamu kira sertifikalarından oluşuyor. Getiri beklentisi ve piyasa koşulları gözetilerek fon portföyüne özel sektör kira sertifikaları ve benzeri faiz içermeyen menkul kıymetler, altın, kıymetli maden ve bunlara dayalı katılım bankacılığı prensiplerine uygun sermaye piyasası araçları da dahil edilebilecek. Bu durumda da portföyün en az %51'i devamlı olarak kamu ve özel sektör tarafından ihraç edilen kira sertifikalarından oluşacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkiye Finans'tan Yine Bir İlk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement