"Türkiye’ye Enerji Verenler" Buluştu - Son Dakika
Güncel

"Türkiye’ye Enerji Verenler" Buluştu

"Türkiye’ye Enerji Verenler" Buluştu

"Türkiye'ye Enerji Verenler" Kitabı 2 Ağustos 2010 Günü Satışa Sunulacak Ve Tüm Geliri Türk Eğitim Vakfı'na Bağışlanacak.

28.07.2010 13:53  Güncelleme: 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gama Holding'in 50. Yılı anısına hazırlanan " Türkiye'ye Enerji Verenler" kitabında, 1923'ten 90'lara kadar Türkiye'nin toplum yaşamında iz bırakmış, yaptıklarıyla ve kişiliğiyle halka enerji vermiş 293 portre yer aldı. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk hakkında notlarla başlayan kitapta, sinema, tiyatro, müzik, edebiyat, şiir, tarih, bilim, spor, kültür, güzel sanatlar ve medya alanında sevilen portrelerin hayatlarından kesitler bulunuyor.

"Türkiye'ye Enerji Verenler" kitabı için bir önsöz kaleme alan Gama Holding Onursal Başkanı Erol Üçer, yazısında ülkemizde bir özel sektör kuruluşunun 50 yıllık yaşam süresine ulaşabilmiş olmasının önemsenmesi gerektiğini belirtti. Erol Üçer mesajında, kuruluşların yıldönümlerinde kendi geçmişlerini anlatan bir kitap yapmalarının olağan hale geldiğini ancak Gama'nın 50. yılı için topluma enerji vermiş, çevresine mutluluk yaymayı başarmış büyük portreleri yeniden hatırlatacak bir kitap hazırladıklarını ifade etti. Üçer, "Bizler işadamları ve sanayiciler olarak enerji santralları, tesisleri, enerji nakil sistemleri kurabilir, büyük yapılar inşa edebiliriz. Oysa insandan insana geçen enerji, üzerine insanlığın inşa edildiği bir büyük dünyadır" diyerek, 50. Yıl anısına hazırladıkları kitabı "Yüce Milletimize" armağan ettiklerini belirtti.

Kitapta portrelerine yer verilenler arasında; Mehmet Akif Ersoy, Nejat Eczacıbaşı, Vehbi Koç, Sakıp Sabancı, Vitali Hakko, Mengü Ertel, İhap Hulusi, Zeki Müren, Ara Güler, Münir Özkul, Erol Günaydın, Aziz Nesin, Ferhan Şensoy, Cahit Arf, Erdal İnönü, Lefter, Metin Oktay, Hakkı Yeten, Can Yücel, Adile Naşit, Gazanfer Özcan, Zeki Alasya, Metin Akpınar, Müjdat Gezen, Perran Kutman, Halit Kıvanç, Haldun Taner, Ertem Eğilmez, Oğuz Aral, Kemal Sunal, Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Emel Sayın, Fatih Terim, Mustafa Denizli gibi isimler bulunuyor.

Kitabın yayın danışmanlıklarını Prof. Dr. Önder Küçükerman, Prof. Gülper Refiğ, Dr. Ahmet Tan, Prof. Dr. Kerem Alkin, Osman S. Arolat, Yahşi Baraz, Prof. Dr. Suat Gezgin gibi isimlerin yer aldığı kurul yaptı. Kesişim Yayıncılık tarafından yayımlanan ve 45 TL'den satılacak kitabın geliri Türk Eğitim Vakfı'nın Genç Enerjiler Eğitim Burs Fonu'na bağışlanacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Türkiye’ye Enerji Verenler' Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement