Üç Türk Sanatçı Kardeşten Paris'te Sergi - Son Dakika
Güncel

Üç Türk Sanatçı Kardeşten Paris'te Sergi

Üç Türk Sanatçı Kardeşten Paris\'te Sergi

Üç Türk sanatçı kardeş, Paris'in önemli galerilerinden Galeri Linda Farrell'da düzenlenen "Işığa Dokununca" isimli sergide buluştu.

25.12.2017 10:45

Seramik sanatçısı Canan Özdemir, fotoğraf sanatçısı Şengül Bekmez ve ressam Aysel Demli'nin eserleri, çoğunluğu Fransızlardan oluşan ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti.

Aysel Demli, Şengül Bekmez ve Canan Özdemir, Sanatçı Kadınlar Derneği tarafından düzenlenen ve küratörlüğünü Armand Donovan Berberian'ın yaptığı "Işığa Dokununca" (En Touchant La Lumiere) isimli sergide birer eserleriyle yer aldı. 1789 Fransız Devriminin önde gelen militanlarından kadın filozof-yazar Olympe de Gouges'e ithaf edilen "Işığa Dokununca" sergisi, üç Türk kız kardeşi bir araya getirmesiyle tarih ve sanatta kadının üstlendiği rolün altını çizmiş oldu.

Canan Özdemir'in "Lotus" isimli seramik çalışması, Şengül Bekmez'in "Kendini Uyandırın" isimli fotoğrafı ve Aysel Demli'nin "İsimsiz" adlı resmi, serginin öne çıkan eserleri olarak büyük beğeni kazanırken, küratör Berberian, Fransız sanatseverlerin üç kardeşin eserlerindeki olgunluktan çok etkilendiklerini vurguladı.

4-11 Aralık 2017 tarihleri arasında Paris'in kültür-sanat yolu olarak nitelenen Longchamp Caddesi'ndeki Galerie Linda Farrell'daki sergi, yoğun ilgi üzerine bir hafta daha uzatıldı. "Işığa Dokununca" isimli sergide Sanatçı Kadınlar Derneği üyesi 21 Türk kadın sanatçının eserleri sergileniyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Üç Türk Sanatçı Kardeşten Paris'te Sergi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement