
Ulaş Tarım İşletmesi'nde center-pivot ve yağmurlama sulama sistemlerinin yapımına başlandı. Bugüne dek 3.663 dekar alanın sulamaya açıldığı İşletmede, projenin tamamlanmasıyla sulu arazi varlığı 11.000 dekara ulaşmış olacak.
Geçtiğimiz yıl işletmede cazibe sulama ile sulanan toplam 2.420 dekarda da basınçlı sulama sistemleri tesis edilmişti.
Sulanan tarım arazilerinin artmasına paralel olarak nadasında ortadan kalkmasıyla dekara verimde yaklaşık 3 kat artış öngörülüyor. Proje kapsamında şu ana kadar 25.000 metre kanal kazısı yapıldı.
Ayrıca İşletmenin 2013 yılı güzlük ekimlerinde Tarm-92 Arpa ve Karma-2000 ile Tatlıcak-97 Triticale çeşitlerinin ekimine başlandı. 16.016 dekar alanda yapılacak ekim işleminin yaklaşık 20 gün sürmesi bekleniyor.
Son Dakika › Güncel › Ulaş Tarım İşletmesinde Sulama ve Ekim Çalışmaları Başladı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.