Ülker Çocuk Sanat Atölyesi - Son Dakika
Güncel

Ülker Çocuk Sanat Atölyesi

Ülker Çocuk Sanat Atölyesi

Ülker Çocuk Sanat Atölyesi, çocukları Burhan Doğançay ile buluşturdu.

30.05.2012 12:01

Yıldız Holding'in sponsorluğunda, İstanbul Modern'de açılan Burhan Doğançay Retrospektifi kapsamında kurulan Ülker Çocuk Sanat Atölyesi'nde, Doğançay Müzesi Resim Yarışması'nın başarılı öğrencileri sanat eğitimi aldı. Çocuklar, atölye etkinliği öncesinde Burhan Doğançay ile birlikte sergiyi gezme fırsatı da buldular.

Yıldız Holding'in desteği ile 23 Mayıs – 23 Eylül tarihleri arasında İstanbul Modern'de gerçekleşen "Kent Duvarlarının Yarım Yüzyılı: Burhan Doğançay Retrospektifi" kapsamında, Doğançay Müzesi'nin düzenlediği resim yarışmasının yetenekli öğrencileri Ülker Çocuk Sanat Atölyesi'nde kolaj tekniği ile ilgili eğitim aldılar. Çocukların sanatsal yönlerini geliştirmesine yardımcı olacak içerikler sunan atölyede eğlenceli ve öğretici bir gün yaşandı.

Kolaj tekniği, hayallerin, renklerin, imajların, hatta kelimelerin birleştirilerek yeni bir anlatının oluşturulması esasına dayanıyor. Ülker Çocuk Sanat Atölyesi'ndeki kolaj eğitimi, etkinliğe katılan çocukların, Burhan Doğançay'ın sanatını yakından tanımalarını ve tıpkı sanatçı gibi fikirlerini sanatla somutlaştırmalarını sağladı. Atölye etkinliği öncesi sergiyi de gezen çocuklar, Doğançay'ın yapıtlarından öğrendiklerini, eğitmenler eşliğinde kendi çalışmalarına uyguladılar. Katılımcı çocuklar, atölyede edindikleri deneyimi sonrasında yapılan söyleşide Burhan Doğançay ile paylaşma fırsatı da yakaladılar.

Kültür sanat etkinliklerin en büyük destekçilerinden biri olan Yıldız Holding, çağdaş sanat koleksiyonunda Burhan Doğançay, Abidin Dino, Mübin Orhon, Devrim Erbil, Mehmet Güleryüz gibi pek çok sanatçının eserlerini bulunduruyor. Yıldız Holding önceki yıllarda gerçekleştirdiği "1400. Yılında Kur'an-ı Kerim Sergisi" "Hat Sanatının Şaheserleri Hilye-i Şerifeler Sergisi" ve "ArtBeat Sanat Fuarı" sponsorlukları sonrasında, sanata verdiği desteği bu sene Burhan Doğançay Retrospektifi ile sürdürüyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ülker Çocuk Sanat Atölyesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement