Ulu Önder Atatürk’e Anma Töreni… - Son Dakika
Güncel

Ulu Önder Atatürk’e Anma Töreni…

Ulu Önder Atatürk’e Anma Töreni…

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Ölümünün 72. Yılında Tüm Yurtta Olduğu Gibi Eyüp'te de Düzenlenen Törenlerle Anıldı.

10.11.2010 19:43  Güncelleme: 19:44

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 72. Yılında tüm yurtta olduğu gibi Eyüp'te de düzenlenen törenlerle anıldı. Eyüp Kaymakamlık binası önünde düzenlenen törene Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Cumhuriyet Başsavcısı Vuslat Dirim, Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Güsamettin Erdoğan, Albay Işık Tüfekçi ve ilçe siyasi parti liderleri ile dernek başkanları katıldı.

Anma töreni, Eyüp Kaymakamlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri, Eyüp Belediyesi, ilçe siyasi parti liderleri ve dernek üyelerinin Atatürk Anıtı önüne çelenk koyması ile başladı. Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla birlikte saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Aynı anda Eyüp Belediyesi personeli de Belediye binası önünde saygı duruşunda bulundu.

Protokol daha sonra Eyüp Merkez İlköğretim Okulu'nda düzenlenen anma törenine katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından öğrenciler günün anlam ve önemine değinen şiirler okudu. Öğrenciler daha sonra öğretmenlerin eşliğinde Atatürk'ün sevdiği türküleri seslendirdi. Ardından başarılı öğrencilere birer hediye verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ulu Önder Atatürk’e Anma Töreni… - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement