UMKE'nin Tatbikatı Gerçeği Aratmadı - Son Dakika
Güncel

UMKE'nin Tatbikatı Gerçeği Aratmadı

UMKE\'nin Tatbikatı Gerçeği Aratmadı

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibinin, bir hastanede yaptığı hasta kurtarma tatbikatı gerçeğini aratmadı.

26.11.2013 13:39  Güncelleme: 13:41

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi'nin (UMKE) bir hastanede yaptığı hasta kurtarma tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesinde, UMKE ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilen tatbikatta afet durumunda hastaların ve yaralıların kurtarılması canlandırıldı. Senaryo gereği sedye ve acil yardım malzemelerinin bulunduğu çantalarla binaya giren UMKE ve sağlık ekipleri, yaralıları ilk müdahalenin ardından dikkatli şekilde ambulanslarla hastaneye taşıdı.

Vatandaşlar, kurtarma operasyonunu meraklı gözlerle izledi.

Başhekim Ali Güven Fincan, gazetecilere yaptığı açıklamada, tatbikatların olası afet durumları için tecrübe olduğunu söyledi. Daha önce sivil savunma tatbikatı gerçekleştirdiklerini anımsatan Fincan, "Bu sene 10 kişilik UMKE ekibiyle hasta kurtarma operasyonu yaptık. Bu tür çalışmalar insanlarımızın ve yaralılarımızın hastanelere daha çabuk ulaştırılması için yapılıyor" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel UMKE'nin Tatbikatı Gerçeği Aratmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement