Umut Bir Telefon Uzakta" Projesi - Son Dakika
Güncel

Umut Bir Telefon Uzakta" Projesi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : -Üniversite öğrencilerin çocuklara hediye takdim etmesi -Tatbikattan görüntü -Zeynep Kaplan'ın açıklaması "Umut bir telefon uzakta" projesi Üniversite öğrencilerinin hazırladığı "Umut bir telefon uzakta" projesi kapsamında anaokulu öğrencilerine yangın tatbikatı gösterildi Mustafa Kemal Üniversitesi Reyhanlı Sosyal Bilimler Yüksek Okulu öğrencilerinin hazırladığı "Umut bir telefon uzakta" projesi kapsamında, Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleriyle birlikte, anaokulu öğrencilerine yönelik yangın tatbikatı gerçekleştirdi.

05.04.2016 15:41

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

-Üniversite öğrencilerin çocuklara hediye takdim etmesi

-Tatbikattan görüntü

- Zeynep Kaplan'ın açıklaması "Umut bir telefon uzakta" projesi

Üniversite öğrencilerinin hazırladığı "Umut bir telefon uzakta" projesi kapsamında anaokulu öğrencilerine yangın tatbikatı gösterildi

Mustafa Kemal Üniversitesi Reyhanlı Sosyal Bilimler Yüksek Okulu öğrencilerinin hazırladığı "Umut bir telefon uzakta" projesi kapsamında, Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleriyle birlikte, anaokulu öğrencilerine yönelik yangın tatbikatı gerçekleştirdi.

Tatbikatta öğrencilere, olası yangın durumunda yapılması gerekenler hakkında yetkililer tarafından bilgiler verildi. Tatbikatta, okulda bulunan bütün öğrenciler sınıfları boşaltarak okul bahçesinde toplandı.

Reyhanlı Sosyal Bilimler Yüksek Okulu ve proje sorumlusu Zeynep Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 kişilik ekiple başlattıkları "Umut bir telefon uzakta" projesine ara vermeden devam edeceklerini söyledi.

Acil numaraları bilen bilinçli nesiller için çalıştıklarını belirten Kaplan, "yangın esnasında aranacak numaraların ve yapılması gerekenleri başta çocuklar olmak üzere her yaştan kişilere anlatıyoruz. Reyhanlı'da 3. tatbikatımızı gerçekleştirdik. Çocukların bilinçlenmesi için daha çok gayret göstereceğiz, " dedi.

Tatbikatların yanı sıra sokak ve caddelerdeki vatandaşlara broşürlerimizi dağıtıyoruz diyen Kaplan, "şimdiye kadar 400 broşürü ve 400 kartviziti leden dağıttık. Acil numaraların hafızalarda kalması için bizlerde gerekli birimlerle irtibata geçerek ortak çalışmalar yürütüyoruz. Reyhanlı genelindeki eğitim gören 800 öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini " sözlerine ekledi.

Okul dışında benzin yardımıyla yakılan ateş itfaiye ekipleri, tarafından söndürüldü.

Öğrencilere yangına müdahale ve yangın söndürme cihazları hakkında bilgi verildi. Tatbikat, öğrenciler tarafından ilgi ve heyecanla karşılandı.

Tatbikat sonunda öğrencilere Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri kumbara ve çeşitli hediyeler verildi.

Umut Bir Telefon Uzakta" Projesi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Umut Bir Telefon Uzakta' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement