Üniversitemizde Dünya Size Sesleniyor İsimli Toplantı Gerçekleştirildi - Son Dakika
Güncel

Üniversitemizde Dünya Size Sesleniyor İsimli Toplantı Gerçekleştirildi

Üniversitemizde Dünya Size Sesleniyor İsimli Toplantı Gerçekleştirildi

AIESEC Gaziantep tarafından Üniversitemiz öğrencilerine yönelik "Dünya Size Sesleniyor" isimli toplantı gerçekleştirildi.

08.10.2012 19:32  Güncelleme: 19:28

Üniversitemiz İnşaat Mühendisliği Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Naksan Plastik İhracat Müdürü Mehmet Bozkan, Bosch İnsan Kaynakları Sorumlusu Didem Sezgin, 2A Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Kıvılcım Nihal Mert, Ericsson AIESEC Stajyeri Burak Köse konuşmacı olarak katıldı.

İş başvurusunda dikkat edilmesi gereken noktaları belirten Naksan Plastik İhracat Müdürü Mehmet Bozkan, kişilerin kendilerine hedef belirlemesi gerektiğini söyledi. Bozkan, "Özellikle üniversiteden yeni mezun olmuş olan arkadaşların bu konularda çok ciddi eksiklikleri var. İş başvurusunu yaptıklarında ne istediğini bilmeyen arkadaşlarla karşılaşıyoruz. İşveren ne istediğini bilen, hedefe odaklı kişilerle çalışmak ister. Bu nedenle iş başvurunda bulunmak isteyenlerin birtakım noktalarda dikkatli olması gerekiyor. Bazen neden burası dediğimizde cevap alamadığımız zamanlar oluyor" ifadesinde bulundu.

Bosch Global'in 52 milyar Euro cirosu olan bir grup olduğunu söyleyen Bosch İnsan Kaynakları Sorumlusu Didem Sezgin, "Firmamız toplamda 150 ülkede temsil ediliyor. Arge bizim için çok önem teşkil ediyor. Çünkü bizim sloganımız 'yaşam için teknoloji'. Bosch beyaz eşyayla daha çok tanınıyor. Onun dışında otomotiv, sanayi teknolojileri, dayanıklı tüketim ürünleri, bina teknolojileri bizim faaliyet alanlarımız. Türkiye'de ve dünyada en büyük alanımız otomotiv teknolojileri. Otomobillerin yedek parçalarının yaklaşık yüzde 30'u bizim ürünümüzdür" diye konuştu.

AIESEC ile 4 yıldır birlikte çalıştıklarını söyleyen 2A Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Kıvılcım Nihal Mert, "Gaziantep Üniversitesi ve AIESEC benim için ayrı bir öneme sahip. Bu konuda gönüllü olmak gerçekten size çok şey kazandırıyor. Dünya kültürüyle tanışıyor ve dünya standartlarında çalışma hayatına hazırlanıyorsunuz.

Farkındalık duygusu yüksek olan bireyler olarak yetişiyorsunuz. Bu açıdan gerçekten çok iyi değerlendirilmesi gereken bir platform olduğunu düşünüyorum. AIESEC sizleri bir çatı altında topluyor" diye konuşarak AIESEC'in dünyanın en büyük öğrenci topluluğu olduğu olduğuna dikkat çekti.

AIESEC aracılığıyla yurt dışında staj yapma imkanı bulduğunu söyleyen Ericsson AIESEC Stajyeri Burak Köse, "Gaziantep Üniversitesi Elektrik – Elektronik Mühendisliği bölümünde öğrenciyken, Ericsson'da baz istasyonlarının testinin yapıldığı birimde staj yaptım. Bu işi bulurken AIESEC bana çok yardımcı oldu. Firmayla AIESEC anlaşmalı olduğu için AIESEC'e ayrılan kontenjandan faydalandım.

İlk defa yurt dışına çıkma imkanı buldum. İhtiyacım olan birçok şey vardı. İsveç'te bana ev bulundu, her türlü imkan sağlandı. Stajımın bitmesine bir ay kaldı fakat onlar benimle çalışmak istediklerini söylediler. Bu benim için çok güzeldi" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Üniversitemizde Dünya Size Sesleniyor İsimli Toplantı Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement