Usta Edebiyatçılar Büyükşehir'de - Son Dakika
Güncel

Usta Edebiyatçılar Büyükşehir'de

Usta Edebiyatçılar Büyükşehir\'de

'15. Edebiyat Günleri'nin konuğu olan usta edebiyatçı ve yazarlar Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

08.05.2015 15:21  Güncelleme: 15:22

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Ortadoğu'yu Yazmak' temasıyla gerçekleştirilen ve edebiyat tutkunlarını üç gün boyunca edebiyatın ustalarıyla buluşturacak olan '15. Bursa Edebiyat Günleri', birbirinden güzel etkinliklerle devam ediyor.

'15. Edebiyat Günleri'nin konuğu olan usta edebiyatçı ve yazarlar Metin Önal Mengüşoğlu, D. Mehmet Doğan, Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç, Doç. Dr. Özlem Durmaz Fedai, Mustafa Özçelik, Osman Özbahçe ve İbrahim Eryiğit, Bursa'da Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık'ın Heykel'deki Tarihi Belediye Binası'nda ağırladığı yazarlar, tarih ve kültür başkenti Bursa'da, anlamlı ve özel bir programda bir araya gelmekten onur duyduklarını söyledi. Usta yazarlar, Bursa'da edebiyata, kültüre ve sanata katkılarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür etti.

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık da Bursa'nın edebi mirasının önemine işaret ederek, Büyükşehir Belediyesi'nin kentin kültürel gelişimine katkı sağlayan çalışmalarını anlattı. Karlık, ziyaretin sonunda kendisine kitap armağan eden yazarlara Büyükşehir Belediyesi adına Bursa'ya özgü hediyeler verdi.

Zengin program

Programda gerçekleştirilen oturumlar, şiir dinletileri ve edebiyat konuşmalarının yanı sıra edebiyatçı ve araştırmacılar okurlarıyla buluşuyor. Etkinlik kapsamında Bursa Anadolu Erkek Lisesi, Bursa Anadolu Kız Lisesi, İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Çelebi Mehmet Anadolu Lisesi'nde şair ve yazarlar öğrencilerle buluşturuluyor. Etkinlikte ayrıca Tophane'de şiir akşamı düzenlenecek ve şairler şiirlerini okuyacaklar. Program, 9 Mayıs Cumartesi akşamı Türk Halk Müziği sanatçısı Cengiz Özkan'ın konseriyle sona erecek.

Kosova heyeti Bursa'da

Başkanvekili Karlık, aynı zamanda Kosova'dan Bursa'ya gelen heyetle de görüştü. Kosova başta olmak üzere Balkanların Bursa için önemini anlatan Karlık, Bursa'nın Türkiye ile Balkanlar arasında dostluk köprüsü kurduğunu ve Büyükşehir Belediyesi'nin bu ilişkileri daha da geliştirmeyi hedeflediğini vurguladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Usta Edebiyatçılar Büyükşehir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement