Vali Karaloğlu, İlk Orucunu İftar Çadırında Açtı - Son Dakika
Güncel

Vali Karaloğlu, İlk Orucunu İftar Çadırında Açtı

Vali Karaloğlu, İlk Orucunu İftar Çadırında Açtı

Van Valisi Münir Karaloğlu, Ramazanın ilk günkü orucunu SYDV tarafından vatandaşlar için kurulan iftar çadırında açtı.

02.08.2011 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Valiliği SYDV tarafından Hüsrevpaşa İlköğretim Okulu bahçesine kurulan iftar çadırında her gün bin 500 vatandaşa iftar yemeği verilecek. İftar çadırının ilk misafiri ise, her yıl olduğu gibi, yine Van Valisi Münir Karaloğlu oldu. İftara ayrıca Ak Parti Van Milletvekilleri Burhan Kayatürk, Fatih Çiftçi, Mustafa Bilici, Cumhuriyet Bölge Başsavcısı Mustafa Alper, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler, Vali Yardımcıları Meral Demirbaş, Hüseyin Demirbaş, Murat Uzunparmak, Nurullah Ertaş, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Ak Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, kurum amirleri ve sivil toplum örgüt temsilcileri de katıldı. Ezanın okunmasına dakikalar kala Vali Münir Karaloğlu, beraberindekilerle birlikte vatandaşlar arasında kuyruğa girip yemeğini aldı. Ezanın okunmasının ardından oruçlar açıldı. Ayranaşı, tatlı, et sote ve pilavın menü olarak servis edildiği yemek sonrası İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın yaptığı yemek duasıyla iftar programı sona erdi.

-ÇADIRDA HERGÜN 1.500 KİŞİYE İFTAR

Vali Münir Karaloğlu, yemek sonrası gazetecilere Ramazan süresince vatandaşlara verilecek hizmetler ve etkinliklerle ilgili açıklamalarda bulundu. Son 3 yıldır Ramazan ayını Van'da vatandaşlarla birlikte farklı yaşamak istediklerini anımsatan Karaloğlu: "Bazen iftar soframızı paylaşıyor, bazen hemşerilerimizin evine misafir olup iftar sofrasını paylaşıyoruz. Ramazan boyunca sosyal etkinlikler düzenliyoruz. İftar saatinde evine ulaşamayan ihtiyaç sahibi olan-olmayan herkesi soframıza bekliyoruz. Burada her gün bin 500 hemşerimize iftar verilecek. Bu yıl aşevimizi açtık, artık vatandaşımızın evine de yemek götürüyoruz." dedi.

-"TÜRKİYE SORUNLARI ÇÖZECEK GÜCE SAHİPTİR"

Ramazanı huzurlu bir şekilde geçirmek istediklerini; ancak Başkale'deki terör olayı nedeniyle üzüntülü olduklarını ifade eden Karaloğlu, şunları kaydetti: "Bugün üzgünüz. İlk iftarımızın tadını kaçırdılar. Bugün 3 şehidimiz var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Bu vesileyle halkımızdan; bu canilerle aralarına mesafe koymalarını ve bu kişileri köylerine, yakınlarına yaklaştırmamalarını istiyoruz. Bu akşam iftar soframızın huzurunu kaçırsalar da Türkiye bu sorunu çözme gücüne sahiptir. Bu milletin birliği, beraberliği, kardeşliği; sorunu çözmemizi sağlayacaktır. Buna inancımız tamdır. Sizlerin de şüphesi olmasın. Bu sorun, er ya da geç, kardeşlikle çözülecektir."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vali Karaloğlu, İlk Orucunu İftar Çadırında Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement