Vali Mevlüt Bilici Şahruh Köprüsünde İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Güncel

Vali Mevlüt Bilici Şahruh Köprüsünde İncelemelerde Bulundu

Vali Mevlüt Bilici Şahruh Köprüsünde İncelemelerde Bulundu

Daha önce İl Koordinasyon Kurul toplantısında gündeme gelen Şahruh Köprüsü ile ilgili olarak yerinde incelemelerde bulundu.

05.08.2011 15:44

Vali Mevlüt Bilici ve beraberinde Karayolları Bölge Müdürü Mustafa Karademir, İl Jandarma Komutanı Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, İl Sağlık Müdürü Kadir Çetinkara, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Böl. Kurulu Müdür V. Mustafa Kurd, İl Özel idaresi Genel Sekreter Yardımcısı Bayar Özsoy ile birlikte Sarıoğlan Köraözü Beldesi ve Şahruh Köprüsünde incelemelerde bulundu.

Sarıoğlan İlçesi, Karaöz Köyü girişinde bulunan, XVI. yüzyılın başında yaptırılan ve 1538-1539 tarihlerinde onarılan Şahruh Köprüsü kesme taştan yapılmıştır. Sekiz kemerlidir. Ortada yüksek sivri bir kemer, onun yanında da gittikçe alçalan beşer kemer daha bulunmaktadır. Günümüzde de kullanılmakta olan köprü de yapılan incelemelerde, ağır tonajlı kamyonların çok sık geçmesinden dolayı yeni bir köprüye ihtiyaç olduğu dile getirildi.

Vali Mevlüt Bilici ve beraberindekiler Karaözü Belediye Başkanı Şener Tatar'ı makamında ziyaret edip, beldenin sorunları hakkında bilgiler aldılar.

Daha sonra Vali Mevlüt Bilici belde halkıyla bir araya gelerek sohbet edip, vatandaşlarımızın sorunlarını dinledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vali Mevlüt Bilici Şahruh Köprüsünde İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement