Vali Musa Çolak İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Güncel

Vali Musa Çolak İncelemelerde Bulundu

Vali Musa Çolak İncelemelerde Bulundu

Vali Musa Çolak, Kurtalan ilçesine bağlı Beykent köyünde incelemelerde bulundu.

04.07.2012 13:21

Vali Musa Çolak, Kurtalan Kaymakamı Abdulhalim Can, İlçe Şube müdürleri ve diğer yetkiller ile birlikte, Kurtalan İlçesine bağlı Beykent köyünde incelemelerde bulundu.

Vatandaşların sorunlarını dinleyen Vali Musa Çolak, Köyde Taziye ziyaretlerinde bulundu.

VALİ, BEYKENT KÖYÜNDE VATANDAŞLARIN SORUNLARINI DİNLEDİ.

Siirt Valisi Musa Çolak, beraberinde Kurtalan Kaymakamı Abdulhalim Can ve diğer yetkililerle birlikte, Beykent köyünde vatandaşlarla biraraya gelerek, köyün sorunlarını dinledi.

Köy girişinde, kalabalık köylüler tafafından karşılanan Vali Musa Çolak ve beraberindeki heyet için kurban edilmek istenen koyunun kesilmesine izin vermeyen Vali Çolak, hayvanı bağışladığını belirtti.

Daha sonra Beykent köy kahvesinde vatandaşlarla biraraya gelen Vali Musa Çolak, "Siirt İlimiz, asırlardan beri farklı kültürleri bir arada yaşatmış, barış, kardeşlik ve huzur kentidir. Çağımızda bütün insanların barış içinde, birbirini sevip sayarak yaşama isteği, her gün biraz daha artmakta ancak bunun gerçekleşmesi, insanların, birbirlerini sevip saymaları ve karşılıklı hoşgörü içinde bulunmalarına bağlıdır. Bu bakımdan kardeş olduğumuzu, akraba olduğumuzu unutmaksızın, acılarımızı, sevinçlerimizi paylaşmak, işbirliği güçbirliği yaparak, geleceğe ilişkin ortak akıl üretip, yolumuza devam edersek, mutlu yarınlar hepimizin olacaktır. Bu bölgenin insanları olarak hepimiz bir ve beraberiz. Dost ve kardeşiz. Kardeşliğimizi, birliğimizi ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere, aramıza nifak tohumları ekmek isteyen karanlık güçlere, asla itibar etmeyin. Aranıza sokmayın." dedi.

Türkiye' nin çok güçlü bir ülke olduğunu belirten Vali Musa Çolak, "birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz müddetçe, altından kalkamayacağımız hiç bir sorun yoktur. Son yıllarda Hükümetimiz tarafından bölgemize çok önemli kaynaklar aktarılmaktadır. Ülkemizin en önemli kırsal kalkınma projelerinden olan KÖYDES  kapsamında,ilimizde yaşayan vatandaşlarımızın çağın gerektirdiği yaşam standardına kavuşması için, eğitim'den sağlığa, kültür turizmden, ulaşıma, tarımdan, hayvancılağa kadar, bir çok alanda, halkımızın da destekleriyle çok önemli çalışmalar yaptık, halende yapmaya devam ediyoruz. Özelikle buradan tarım ve hayvancılık ile uğraşan çiftçilerimize seslenmek istiyorum, Gıda tarım ve Hayvancılık bakanlığımız tarafından başlatılan "Kırsal kalkınma programları" kapsamında % 80 ' lere varan hibe programlarından mutlaka yararlanın. Amacımız, vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde, medeniyetin nimetlerinden en iyi şekilde yararlandırılmalarını sağlamak ve yaşam kalitelerini yüksetmektir." diye konuştu.

Daha sonra köy meydanında köy muhtarı ve vatandaşlar tek tek söz alarak, köyün sorunlarını dile getirdiler.

Vali Musa Çolak, Vatandaşların sorunlarını ilgililere not aldırarak, Köy içindeki yollara, parke taşlarının döşenmesini, Köydes kapsamında bütçe imkanları doğrultusunda, Kurtalan Kaymakamlığınca yapılacağını, yine Beykent köyümüzün yeni içme suyu hatının Köydes kapsamında Kaymakamlıkça yapılacağını ayrıca sağlık evi için tibbi malzeme yardımında bulunulacağını, Köyde ikamet eden Şakir Tatlı adlı ihtiyaç sahibi vatandaşımıza da Vakıf imkanları doğrultusunda barınma yardımında bulunulacağını söyledi.

AKKURT AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİNDE BULUNULDU.

Vali Musa Çolak, Beykent köyünde Vefat eden Abdullah Akkurt adlı vatandaşın ailesini köyde kurulan taziye evinde ziyaret ederek, başsağlığı diledi. Acılarını paylaştı.

Akkurt ailesine ve tüm köylülere başsağlığı dileğinde bulunan Vali Musa Çolak, "Devlet olarak her zaman  Vatandaşlarımızın yanındayız, Vatandaşlarımızla bir ve beraberiz, her türlü acılarını ve mutluluklarını sevinçlerini paylaşıyoruz, İlimiz belde ve köyleriyle birlikte taziye kültürünün, birlik ve beraberliğin, yardımlaşmanın ve dayanışmanın yaşandığı örnek bir ildir. Bu kültürel değerlerimizi mutlaka yaşatalım.Çünkü bu değerler aynı zamanda inancımızın da bir gereğidir. Bu duygularımla Merhuma Allah'tan rahmet diler, acılı ailemize de başsağlığı diliyorum," şeklinde konuştu.

Akkurt ailesi bireyleri'de "bizleri bu acılı günde ziyaret ederek, acılarımızı paylaşan, ve taziye ziyaretinde bulunan sayın Valimize teşekkür ederiz."dediler.

Daha sonra Beykent köyü taziye evinde, köy imamı tarafından Merhum Abdullah Akkurt ruhuna dua okundu.

Vali Musa Çolak' ın Kurtalan ilçesine bağlı Beykent köyünde yaptığı inceleme gezisine, Kurtalan Kaymakamı Abdulhalim Can ve İlçe şube Müdürleri eşlik etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vali Musa Çolak İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement