Vali Oğuz Mahalle Ziyaretinde Bulundu - Son Dakika
Güncel

Vali Oğuz Mahalle Ziyaretinde Bulundu

Vali Oğuz Mahalle Ziyaretinde Bulundu

Vali Memduh Oğuz eşi Canan Oğuz ile birlikte Gülevler Mahallesini ziyaret etti.

13.08.2012 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mahalle sakinlerinden Seher Oktar'ın daveti üzerine mahalleye gelen Vali Oğuz ve eşi Canan Hanım ilk olarak mahalle sakinleriyle bir süre sohbet ettiler.

Vali Oğuz; "Burada güzel bir komşuluk ilişkisi gördük"

Gülevler mahallesini çok beğendiğini belirten Vali Oğuz; "Adı güzel kendisi güzel bir mahalledeyiz. Bu güzel Ramazan akşamında komşular bir arada, birlik ve beraberlik içerisinde dayanışma içerişsindeler. İftarlar birlikte açılıyor ve dualar birlikte yapılıyor. Yani burada güzel bir komşuluk ilişkisini görüyoruz.

Biraz önce söylediler, bu mahallede komşuların bir birlerinin anahtarlarına sahip olduğunu söylediler. Yani herkes anahtarını komşusuna bırakarak gönül rahatlığı içerisinde istediği yere gidiyor, burası böyle herkesin bir birinden emin olduğu bir yer.

Vali Oğuz; "Acılar ve sevinçler birlikte paylaşılıyor"

Mahallede bir sıkıntı, üzüntü veya acı olduğunda bu acı birlikte paylaşılarak azaltılıyor, yine aynı şeklide mahallede müjdeli bir haber veya sevinç olduğunda buda paylaşılarak çoğaltılıyor. İşte bu tablo ülkemize örnek olacak bir tablo. İnşallah bu kardeşlik, bu dostluk, bu huzur ve güven bu mahalleden tüm ülkemize ve dünyaya yayılsın. Zaten bizim yeryüzündeki ulaşmak istediğimiz hedefte bu, barış dediğimiz, selamet dediğimiz hedefe tüm insanlığın ulaşmasını istiyoruz.

Bu cennet vatanın kuzeyi de güneyi de, doğusu da batısı da hepimizin, 75 milyon Türk insanının, o bakımdan biz çok arzu ediyoruz ki ülkemizin her tarafında şu gül evlerdeki kardeşlik ortamı olsun.

Vali Oğuz; "Güvenlik güçlerimize dua edelim"

Tabi bu güzel Ramazan akşamlarında güvenlik güçlerimizi de unutmamak lazım. Bildiğiniz gibi bu cennet vatanda yıllardır uluslar arası kaynaklı bir fitne devam edip gitmekte ve kardeşi kardeşe vurdurmaktalar. Bu fitnenin bitmesi için, ülkemizin birlik ve beraberliği için dua edelim. Şu anda nöbeti başında tetikte bekleyen güvenlik güçlerimize dua edelim" dedi.

Vali Memduh Oğuz mahalle sakinleriyle sohbetinden sonra daha önceden kendisini çaya davet eden Seher Oktar'ın evine konuk oldu.

Vali Oğuz ve eşi Canan Hanıma çok teşekkür ettiğini belirten Seher Oktar; "Biz Sayın Valimizi ve değerli eşlerini çok seviyoruz. Sayın Valimiz halkın içinden biri, her zaman samimi ve doğal davranan birisi, Hanımefendi de ismi gibi çok candan birisi. Allah böyle idarecileri başımızdan eksik etmesin" dedi.

Mahallede Ramazan etkinliklerini anlatan emekli din görevlisi Şefika Gülbudak; "Sayın Valim öncelikle Hanımefendi ile birlikte mahallemize geldiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Bu ziyaretinizle bizleri sevindirdiniz, mutlu ettiniz.

Sayın Valim biz burada mahalle olarak birlik ve beraberlik içerisinde güzel bir Ramazan Ayını geçiriyoruz. Birlikte iftar yemekleri düzenliyoruz, sohbetler yapıyoruz. Mahallenin hanımları olarak hatim yaptık ve bu akşam duasını bütün mahallenin katılımıyla gerçekleştirdik. Mukabelelerle, dini sohbetlerle, iftar yemekleriyle ve akabinde bir birinden güzel sohbetlerle huşu içinde bir Ramazan ayını geçiriyoruz" dedi.

Samimi bir ortamda geçen ziyaret karşılıklı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vali Oğuz Mahalle Ziyaretinde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement