Vali Oğuz Okul Ziyaretlerine Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Vali Oğuz Okul Ziyaretlerine Devam Ediyor

Vali Oğuz Okul Ziyaretlerine Devam Ediyor

Ziyaret'e Vali Yardımcısı Niyazi Can ve İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner'de eşlik ettiler.

21.02.2012 08:17

Vali Memduh Oğuz Tümay Yavuz Ali Ergün Kız Teknik ve Meslek Lisesi ve Hacı Ahmet Ersöz Anadolu İmam-Hatip Lisesini ziyaret etti.

İlk olarak 5 bölümden oluşan ve 386 öğrencisi olan Tümay Yavuz Ali Ergün Kız Teknik ve Meslek Lisesini ziyaret eden Vali Oğuz, 9-A sınıfında işlenen Kimya dersine katılarak öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Öğrencilerin bir yazıyı okurken kavramlara dikkat etmelerini isteyen Vali Oğuz; "Bir yazıyı okurken, bir konuyu işlerken önce kavramları çok iyi anlayın, ancak o zaman konu belleğinizde daha iyi kalır" dedi.

Giyim Öğretim Teknoloji Bölümü 12-C Sınıfını ziyaret eden Vali Oğuz, burada öğrencilerin dikiş, kesim ve ütü gibi uygulamalı çalışmalarını izledi.

Giyim Öğretim Teknoloji Bölümü Öğretmeni Şehrigül Göğebakan ve Okul Müdürü Fatma Öztürk; öğrencilerin staj dönemlerinde çok beğenildiklerini, okulu bitirdiklerinde tekrar eleman olarak işe almak isteyen firmaların talepte bulunduklarını, bu bağlamda öğrencilerin okul bittikten sonra işlerinin hazır olduğunu ve yeni bölümler açarak okulun geliştirileceğini ifade ettiler.

Kişilik gelişiminin önemini ifade eden Vali Oğuz; "Burada çocuklarımız meslek sahibi olmanın ötesinde kişilik gelişiyor burada, yani çocukların hem hayata bakış tarzları oluşuyor, hem de kendilerine güvenleri oluyor. bir insanın bilmediği bazı şeyleri öğrenmesi, belli alanda yükselmesi onun kişilik olarak bir bütün halinde yükselmesine vesile olur. Yani bir genç kızın bir taraftan dikiş öğrenmesi, giyim konusunda bir takım bilgiler öğrenmesi sadece o alanda değil hayatta genel olarak yükselmesine vesile olur. Bu çocuklarımızın hepsi giyim öğretmeni olmayacak, hepsi bu alanda çalışmayacak. Kendilerine biraz önce sınıflarında sorduk, bilgisayar öğretmeni olmak isteyen var, değişik sosyal alanlarda uzmanlaşmak isteyenler var, ama nerede olursa olsun bunun büyük faydasını görecek.

Geldim gördüm okul müdürümüz, öğretmenlerimiz ciddi bir gayret içerisinde, çok düzenli buldum, çocuklarımız da öyle, diğer taraftan da ne olursa olsun iş konusu da önemli, onlar mektepleri bitirdikleri anda işler hazır. Müdire hanım söyledi, staja gönderdikleri firmalar okulu bitirdikleri anda ne olur bize gelsinler ve çalışsınlar diyorlar, bu da büyük bir imkan" dedi.

İlgililere teşekkür ederek okuldan ayrılan Vali Memduh Oğuz ve beraberindeki heyet, Hacı Ahmet Ersöz Anadolu İmam-Hatip Lisesini ziyaret etti. İlk olarak okul pansiyonunda incelmelerde bulunan ve Okul Müdürü Ömer Özen'den yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali Oğuz, okul binasına geçerek 12-A sınıfına girerek işlenmekte olan Tefsir dersine katıldı.

Derste işlenmekte olan Elmalı Muhammed Hamdi Yazır konusunu öğrencilerle birlikte bir süre dinleyen Vali Oğuz, Antalya'nın Elmalı İlçesinde doğduğu bilinen Ünlü Müfessir ve Alim Elmalı Muhammed Hamdi Yazır'ın, aslında Burdur'un Gölhisar İlçesine bağlı Yazır Köyünde doğduğunu ifade etti.

Vali Oğuz; "Babası Numan Efendi'nin Elmalı'ya göç etmesiyle Hamdi Yazır ilim hayatına Elmalı'da başlamıştır" dedi.

11-A sınıf öğrencilerinden Beyza Alaca, Beyza Öztürk, Sümeyra Erdoğmuş ve Büşra Doğan'ın geliştirmiş oldukları 'Elektronik Atık Toplama' projesini dinleyen Vali Oğuz, öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Öğrenciler adına projeyi anlatan Beyza Öztürk; "Amacımız; çevre temizliği ve toplum sağlığı bakımından kullanılmayan elektronik malzemeleri ve pilleri toplayarak geri dönüşümünü sağlamak ve doğayı korumak. Okullarımıza 100 adet elektronik atık toplama kutusu dağıttık, buralarda toplanacak olan atıklar İzmit'e gönderilerek geri dönüşümleri sağlanacak, geri dönüşümü olmayan atıklar orada imha edilecek" dedi.

Vali Memduh Oğuz tarafından da desteklenen proje Mayıs Ayında ünlü bir ismi tarafından kamuoyuna duyurulacak.

İncelemelerini tamamlayan Vali Oğuz, ilgililere teşekkür ederek okuldan ayrıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vali Oğuz Okul Ziyaretlerine Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement