Vali Oğuz Senir Kasabasına Çalışma Ziyaretinde Bulundu - Son Dakika
Güncel

Vali Oğuz Senir Kasabasına Çalışma Ziyaretinde Bulundu

Vali Oğuz Senir Kasabasına Çalışma Ziyaretinde Bulundu

Vali Memduh Oğuz beraberinde il müdürleri ile birlikte Keçiborlu'ya bağlı Senir Kasabasına çalışma ziyaretinde bulundu.

08.12.2011 20:49

Keçiborlu Kaymakamı Vedat Yılmaz, Senir Kasabası Belediye Başkanı Kazım Önder Varol, il genel meclisi üyeleri ve mahalle muhtarları tarafından karşılanan Vali Memduh Oğuz ilk olarak İş-Kur İl Müdürlüğü tarafından 3 Ekim 2011 tarihinde açılan ve 25 kursiyerin devam ettiği halıcılık kursunu ziyaret etti.

Kursiyerlerle sohbet eden Vali Oğuz, lokalde olsa Isparta halıcılığına destek vereceklerini ifade etti.

Vali Oğuz konuşmasında; "Isparta'yı tarif ederken gül ve halı memleketi diye tarif ediyoruz. Gül için çok güzel ifadeler kullanırken, gülcülüğümüzle haklı olarak övünç duyarken, halı için aynı şeyleri söyleyemiyoruz. Halıcılıkla ilgili olarak şanssız bir dönem yaşıyoruz, bu Isparta halısı içinde geçerli, diğer halılar içinde geçerli.

Senirde şunu görüyoruz ki gayret edilirse halıcılık yeniden canlandırılacak. Bir genel canlanmadan söz etmiyoruz, hiç olmazsa belli yerlerde lokal anlamda canlandırabiliriz. Onun için bu kursları destekliyoruz. Burada hem halı dokuması öğreniliyor hem de kurs süresince verilen parayla aile ekonomisine katkı sağlanıyor. Burada göz nuru var, emek var ve karşılığında da kaliteli ürün var. Hanım kardeşlerimizi kutluyorum, çok memnun oldum, mutlu oldum" dedi.

Kursiyerlerin 3 aylık sürenin az olduğunu söylemeleri üzerine Vali Oğuz; "Bu durumu değerlendireceğiz, İş-Kur'un kurs süresi kanunen 3 aylık olmaktadır. Kaymakam bey ve belediye başkanı ortaklaşa çalışma yapsınlar, bizde vilayet olarak destek oluruz ve bu kursu biraz daha uzatırız" dedi.

Vali Memduh Oğuz, kursiyerlerin kendisine hediye olarak verdiği seccadeyi il müftüsüne vererek camiye serilmesini istedi.

Vali Oğuz kurs ziyaretinden sonra duvarlarında çatlaklar oluşması nedeniyle boşaltılan Cumhuriyet İlköğretim Okulunu ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Burada yetkililerle görüşen Vali Oğuz, güçlendirmenin yeterli olmayacağını bu nedenle kasabanın ihtiyacına cevap verebilecek 24 derslikli yeni bir okulun yapılmasının doğru olacağını ifade etti.

Vali Memduh Oğuz ve beraberindeki heyet temaslarına kasabada bulunan gül yağı fabrikalarını ziyaret ederek devam etti.

İlk olarak Sebat Gül Yağı Fabrikasını ziyaret eden Vali Oğuz, Fabrika Müdürü Hüseyin Kınacı'dan kampanya dönemi hakkında bilgiler aldı.

Üreticileri organik üretime teşvik ettiklerini ifade eden Hüseyin Kınacı; "Arazilerin parçalı olması buna bağlı olarak işleme maliyetlerin yükselmesi nedeniyle üreticilerimiz organik üretime yönelmemektedirler. Halbuki bizim burada pazarımız hazır, bizden organik gül yağı isteyen müşterilerimiz var. Durum böyle olunca bizde Dinar İlçesinde 3 bin dekar alan satın alarak organik gül üretimini orada yapmaya başladık" dedi.

Arazi konusunda yardımcı olabileceklerini ifade eden Vali Oğuz; "Biz gerekirse sizlere yeni üretim alanları açabilmeniz gayesiyle hazine arazilerinden yardımcı olabiliriz" dedi.

Ziyaretlerini Robertet Gülyağı Fabrikasıyla sonlandıran Vali Oğuz, ilgililere teşekkür ederek kasabadan ayrıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vali Oğuz Senir Kasabasına Çalışma Ziyaretinde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement