Vali Yüksel'den Gölbaşı'na Övgü - Son Dakika
Güncel

Vali Yüksel'den Gölbaşı'na Övgü

Vali Yüksel\'den Gölbaşı\'na Övgü

Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, Yakup Odabaşı'na Gölbaşı'nda tamamlanan ve yapımı devam eden projeleri beğendiğini ifade ederek teşekkür etti.

25.05.2012 10:39

Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, makamında ziyaret ettiği Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'na Gölbaşı'nda tamamlanan ve yapımı devam eden projeleri beğendiğini ifade ederek teşekkür etti.

Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin ve il birim müdürleri ile birlikte Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'nı makamında ziyaret etti. Gölbaşı'nda tamamlanan ve yapımı devam eden projeler hakkında bilgi alan Vali Yüksel, Başkan Yakup Odabaşı'na teşekkür etti. Yüksel, "Uygulanan projeler, Gölbaşı'na çok büyük katkı sağlar. Başkanımıza özverili çalışmaları ve gerçekleştirdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Yüksel'in ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, uygulanan projeler hakkında bilgi vererek, " Ciddi bir proje yoğunluğumuz var. Gölbaşı her geçen gün değişiyor ve gelişiyor. Uyguladığımız projelerle ilçemiz tam bir cazibe merkezi oldu" diye konuştu.

TURİZM DOSYASI SUNDU

Ziyarette Başkan Odabaşı, Gölbaşı'nın turizm ilçesi yolunda hızla ilerlediğini belirterek ilçede turizmi en yüksek seviye getirmek için hazırladıkları turizm dosyasını Vali Yüksel'e sundu. Başkan Odabaşı, turizm dosyasında yer alan Göl-Çep projesi, kuş gözlemciliği ve doğal yaşam parkı, sevgi çiçeği, ekolojik çiftlikler, geleneksel köy hayatının yaşatılması, Velihimmetli Köyü çömlek İmalatı, yaşayan köyler projesi, kongre ve fuar turizmi, sağlık turizmi ve Mogan Termal Oteli, Tulumtaş Mağarası, Hallaçlı Konağı, höyüklerin turizme açılması ve tarihi çeşmeler hakkında Vali Yüksel'i bilgilendirdi.

HALLAÇLI KONAĞI ÖNERİSİ

Vali Yüksel, Turizm dosyasında yer alan Hallaçlı Konağını çok beğendiğini belirtti. Vali Yüksel, Başkan Odabaşı'na "Sen bu konağı Gölbaşı Belediyesi olarak satın al; restorasyonu için tüm masrafları Valiliğe ait. Bu konağı bir an önce turizme kazandırmalıyız" diye konuştu. Başkan Odabaşı, Vali Yüksel'e Gölbaşı Göller Andezit ve Sevgi Çiçeği Şenliğinin 22-23-24 Haziran tarihlerinde yapılacağını belirterek kendisini festivale davet etti. Başkan Odabaşı, Tulumtaş Mağarası ile ilgili olarak da bilgi verirken mağaranın mutlaka turizme kazandırılması gerektiğine dikkat çekti.

Vali Yüksel de, şenlikte Gölbaşı'nın bir değeri olan sevgi çiçeğinin öne çıkartılarak bir marka haline getirilmesi gerektiğini ifade etti. Vali Yüksel, "Gölbaşı'nın logosu gerekirse sevgi çiçeğinden olsun" önerisinde bulundu.

"GÖLBAŞI'NI ÇOK SEVİYORUM"

Vali Yüksel; "Gölbaşı Ankara'nın turizm kenti. Ben Gölbaşı'nı her yönüyle çok seviyorum. Başkanımız gördüğüm kadarıyla Gölbaşı'na turizm yönünde büyük hizmetler vermiş ve vermeye de devam ediyor. Başkanımın hazırladığı bu turizm dosyası hayata geçerse Gölbaşı turizmden önemli bir pay alır. Bu projeler inşallah biran önce hayata geçer. Gölbaşı'nın turizmde hak ettiği yere ulaşacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

"MOGAN SAHİPSİZ KALMASIN"

Vali Alâaddin Yüksel'e ziyaret sırasında Başkan Yakup Odabaşı, Mogan Gölü üzerindeki yetki karmaşasını da anlattı. Başkan Odabaşı, Mogan'a bir an önce sahip çıkılarak temizlenmesi gerektiğini belirterek, Vali Yüksel'den destek istedi.

CEPHE YENİLEME PROJESİ

Başkan Odabaşı, binalarda dış cephe projesi ve sokak sağlıklaştırmasıyla ilgili olarak da Vali Yüksel'e bilgi verdi. Vali Yüksel, bu tür projelere önem verdiklerini kaydederek "Çevreyi değiştirecek olan bu projelere her zaman katkı sunmaya hazırız" diye konuştu.

VALİ YÜKSEL'E GÖLBAŞI HATIRASI

Ziyaretin sonunda Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Vali Alâaddin Yüksel'e Gölbaşı hatırası olarak doğadaki kumlardan yapılmış sevgi çiçeği tablosu ile el yapımı bıçak hediye etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vali Yüksel'den Gölbaşı'na Övgü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement