Van'daki Kobanililer Sağlık Taramasından Geçirildi - Son Dakika
Güncel

Van'daki Kobanililer Sağlık Taramasından Geçirildi

Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ile SES Van Şubesi, yurtlarını terk ederek Van'a yerleşen Kobanili aileleri sağlık taramasından geçirdi.

17.11.2014 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ile Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Van Şubesi, yurtlarını terk ederek Van'a yerleşen Kobanili (Ayn el Arap) aileleri sağlık taramasından geçirdi.

SES Van Şubesine üye doktor ve sağlık çalışanları, Özalp yolu üzerindeki konteyner kentte kalan çocuk ve yetişkinleri muayene etti.

Bir çocuk hastalıkları uzmanı, 3 aile hekiminin yanı sıra ebe, hemşire ve diğer sağlık çalışanlarının katıldığı sağlık taramasında, vatandaşların genel kontrolleri yapıldı ve hasta olanlara ilaç yardımında bulunuldu.

Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Yılmaz Berki, SES Van Şubesi ile ortaklaşa düzenledikleri sağlık taramasıyla hastaneye ulaşımda zorluk çeken Kobanili ailelere yardım etmeyi amaçladıklarını söyledi.

Belediye olarak Kobani'de yaşanan olaylardan sonra tüm imkanları seferber ettiklerini dile getiren Berki, Van'da bulunan 32 Kobanili ailenin sağlık anlamında tüm ihtiyaçlarını karşıladıklarını, bu etkinliğin belirli periyotlarda devam edeceğini belirtti.

Berki, belediye olarak Kobanililere her türü desteği vermeye hazır olduklarına değinerek, şöyle konuştu:

"Bir haftadan bu yana devam eden kampanya sonucu 100 koli ilaç toplandı. Başkanlık bünyesinde bulunan personel ile bu çalışmayı yürütüyoruz. İlaçların tamamı 2015 tarihlidir. Bu ilaçları kısa bir süre içerisinde Rojava ve Şengal'e ulaştıracağız. İlaç kampanyamız devam ediyor, ilaç yardımında bulunmak isteyenler, ilaçları sağlık daire başkanlığına ulaştırabilirler."

SES Van Şube Başkanı Cengiz Paycu ise sağlık taramasına doktor, hemşire ve ebelerden oluşan 20 kişilik ekiple destek verdiklerini bildirerek, temel prensiplerinin yurtlarını terk ederek Van'a yerleşen vatandaşların sağlık anlamında her türlü ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu kaydetti.

Sağlık taramasına katılan Çocuk Hastalıkları Uzman Doktoru Baran Serdar Kızılyıldız da çocuklarda soğuk havadan kaynaklı gribal enfeksiyon rahatsızlığının dışında ciddi bir rahatsızlığa rastlamadıklarını belirtti. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Van'daki Kobanililer Sağlık Taramasından Geçirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement