Van Doğa Koleji Öğrencileri NASA'da - Son Dakika
Güncel

Van Doğa Koleji Öğrencileri NASA'da

Van Doğa Koleji Öğrencileri NASA\'da

Van Doğa Koleji akademik bir gezi için NASA'yı ziyaret etti.

12.02.2013 09:42

Van Doğa Koleji akademik bir gezi için NASA'yı (Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Araştırmaları Merkezi) ziyaret etti. Doğa Koleji kafilesi ABD'de keyifli bir hafta geçirdi.

"Klasik eğitim kalıpları yıkılıyor"

Dünya değişirken ve veliler daha bilinçli hale gelirken eğitim sisteminin de değişmesi kaçınılmaz oluyor.

Van Doğa Koleji Kurucu Genel Müdürü Ahmet Ersin TANRITANIR' a göre de artık tüm dünya klasik eğitim kalıplarının yıkılması gerektiğini biliyor. "Eğitimde öncelik" her yaşta" öğrencinin mutlu olmasıdır" diyen TANRITANIR Doğa Koleji'nin felsefesinin temelinde "Mutlu Çocuk Öğrenir" ilkesi olduğunu belirtiyor ve ekliyor: "Çocukları dört duvara hapsederek bilgi yüklemektense onları özgür bırakarak öğrendikleri bilgiyi nasıl kullanacaklarını göstermeliyiz. Ezberci ve kalıplaşmış eğitim anlayışı değişmeli."

TANRITANIR'ın dikkat çektiği bir diğer nokta ise kimi çocuğun duyarak kiminin görerek kiminin de dokunarak öğrenmesi nedeniyle eğitim materyallerinin zengin tutulması gerektiğidir. Bu nedenle Van Doğa Koleji olarak Amerika Birleşik Devletlerine bilimsel ve kültürel amaçlı bir gezi düzenlediklerini, bundan sonra da yurtdışı eğitim gezilerinin devam edeceğini belirtiyor.

Bir Rekor: Türkiye'de Bu Sayıda Öğrenci ve Öğretmenin Birlikte Nasa'ya Gittiği İlk Gezi!

Geziyle ilgili olarak Van Doğa Koleji Kurucu Genel Müdürü Ahmet Ersin TANRITANIR şunları söyledi:

(A.E.Tanrıtanır'ın Fotoğrafı)

Doğa Kolejleri olarak 322 öğrencimiz, 30 öğretmenimiz; toplam 352 kişi ile bir eğitim gezisi gerçekleştirdik. Türkiye'de bu sayıda öğrenci ve öğretmenin birlikte Nasa'ya gittiği ilk gezi olma özelliğini oluşturuyor. Biz de Van Doğa Koleji olarak açılışımızın ilk senesinde böyle bir organizasyona öğrencilerimizi de dâhil etmekten büyük mutluluk duyuyoruz.

Sömestr tatilinin başlamasıyla birlikte 11 günlük bir eğitim ve gezi programı için öğrencilerimizi ABD'ye gönderdik. Geziye katılan öğrencilerimiz özellikle NASA'da kullanılan araçların yer aldığı, yerçekimsiz ortamın olduğu mekânlarda gözlemler yaparak astronotların ve yetkililerin verdikleri seminerlere katıldılar.

Gezi süresince öğrencilerimiz ilk casus uçağı, Hiroşima'ya atom bombasını bırakan uçağı ve uzaya ilk giden mekikleri görüp inceleme fırsatı bularak bu vesile ile uzay bilimlerine olan ilgilerini artırdılar ve yakın tarihimizle ilgili daha önce okuduklarını bizzat yerinde görerek öğrendiklerini pekiştirdiler. Bu gezide öğrencilerimiz ayrıca Columbia ve Princeton Üniversitesi'nde derslere girerek katılım sertifikalarını aldılar

Bunun yanında yoğun geçen eğitim programlarının yanında Washington, Philadelphia, New York, Baltimore gibi bir çok önemli mekânları da gezip farklı kültürlerle tanışma fırsatı buldular. Bu önemli mekânlar:

• Capitol Binası (ABD siyasetinin kalbinin attığı yer)

• White House (Beyaz Saray)

Central Park, Tımes Square

Empire State Building

• Özgürlük Heykeli

Birleşmiş Milletler Binası

Van Doğa Koleji Kurucu Genel Müdürü Ahmet Ersin TANRITANIR böyle gezilerin öğrencilerin gelişimleri açısından ne kadar önemli olduğunun bilincinde olduklarını ve bu bilinçle bundan sonra düzenlenecek araştırma ve gezi organizasyonlarında da öğrencilerin yanında olacaklarını belirterek böyle ilkleri gerçekleştirme sözü verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Van Doğa Koleji Öğrencileri NASA'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement