Van-Kan Davası Barışla Noktalandı - Son Dakika
Güncel

Van-Kan Davası Barışla Noktalandı

Van-Kan Davası Barışla Noktalandı

Van'ın Gürpınar İlçesinin Çakınlı Köyünde, Gezici ve Akkuş Aileleri Arasında 1 Yıldır Süren Kan Davası Barışla Noktalandı.

27.03.2011 18:01

VAN'ın Gürpınar ilçesinin Çakınlı köyünde, Gezici ve Akkuş aileleri arasında 1 yıldır süren kan davası barışla noktalandı. Burukan aşireti ileri gelenlerinden Paşa Kurşunluoğlu girişimleri sonucu sağlanan barış yemeğinde iki aile fertleri tokalaşıp, sarılarak barıştı.

Gürpınar İlçesi?ne 20 kilometre uzaklıktaki Çakınlı köyünde yaşayan Akkuş ve Gezici aileleri arasında 5 Mayıs 2010 tarihinde husumet nedeniyle kavga çıktı. Çıkan kavga sonucu 70 yaşındaki Yusuf Gezici hayatını kaybetmiş, 40 haneli köy ikiye bölünerek göçler meydana gelmişti. Olayla ilgili iki kişinin tutuklanması iki aile arasında kan davası başlamıştı. Daha fazla ölümlerin ve göçlerin yaşanmaması için Burukan Aşireti liderlerinden Paşa Kurşunluoğlu?nun araya girmesiyle iki aile barışmaya karar verdi. Çakınlı Köyünde düzenlenen barış yemeğine Gürpınar Kaymakamı Nurullah Kaya, Gürpınar Belediye Başkanı Fuat Atan, Gürpınar Jandarma Komando Tabur Komutan Yarbay Gökhan Sarı, Burukan Aşireti ileri geleni Paşa Kurşunluoğlu, Gezici ve Akkuş aile büyükleri ile yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Barış öncesi kısa bir konuşma yapan Gürpınar Kaymakamı Nurullah Kaya böyle husumetlerin bir daha yaşanmaması için herkesi duyarlı olmaya çağırdı. Kayaö İnşallah bu son acımız olur. 1 yıl önce meydana gelen olayda her iki aile de büyük rahatsızlıklar duydu. Bu olayı bitirmek, iki aile arasında bu husumeti kaldırmak ve kalıcı bir barışın sağlanması için ellerinden gelen gayretleri gösteren tüm barışseverlere teşekkür ediyor, bu barışın iki aile hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorumö dedi.

Barışın sağlanmasın ardından Paşa Kurşunluoğlu önderliğinde iki aile fertleri uzun kuyruk oluşturup, el sıkıp, sarılarak kan davasına son noktayı koyarak, barıştı.

Sağlanan barışın ardından davetliler için hazırlanan barış yemeği yenildi. Yemek için ise 35 koyun kesilirken, 600 kilo pirinç, 250 kilo yoğurt harcandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van-Kan Davası Barışla Noktalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement