"Veysel Karani Anma Etkinlikleri" - Son Dakika
Güncel

"Veysel Karani Anma Etkinlikleri"

"Veysel Karani Anma Etkinlikleri"

Siirt Valiliği bünyesinde, Baykan Kaymakamlığı ve Ziyaret Belde Belediye Başkanlığınca "Veysel Karani Anma Etkinlikleri" düzenlendi.

18.05.2012 09:34

Siirt Üniversitesi "VEYSEL Karani Anma Etkinlikleri" ne katıldı

Panel, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Ziyaret Beldesinde bulunan çok amaçlı Konferans salonunda düzenlenen panelde; Veysel Karani'nin yaşadığı dönem ile onun anne ve peygamber sevgisi ele alındı.

Milli Eğitim Müdürü Dr. Davut Okçu'nun oturum başkanlığını yaptığı panale; Dicle Üniversitesinden Doç. Dr. Nurettin Turgay, Siirt Üniversitesinden Yrd. Dr. Şerif Demir, Yrd. Dr. Cevdet Epçaçan, Yrd. Doç. Dr. Abdulnasır Yiner katıldı.

Panelde oturum başkanlığını yürüten, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Davut Okçu, bu tür etkinliklerin, İlimizin sahip olduğu kültürel değerleri ortaya çıkardığını; Veysel Karani hazretlerini daha iyi tanıma, bölgenin inanç ve kültürel zenginliğini gelecek nesillere aktarma imkanı sağlayacağını söyledi.

Panelde; Doç. Dr. Nurettin Turgay, peygamber sevgisini, Yrd. Doç. Dr. Abdülnasır Yiner, o dönemde kadının statüsünü, Yrd. Doç. Cevdet Epçaçan Veysel Karani ve anne sevgisi kavramını anlatırken, anne sevgisiyle ilgili güncel ve güzel örneklere yer verdi.

Yrd. Doç. Dr Şerif Demir ise, Veysel Karani'nin hayatını anlatarak, yaşamından çeşitli örnekler verdi.

Demir: " Yemen'de deve çobanlığı yaparak geçimini sağlayan yaşlı, yatalak ve ama olan annesine de bakmak zorunda olan Veysel Karani Peygamber Efendimize karşı büyük bir sevgi duymaktadır." dedi.

Veysel Karani'nin mezarıyla ilgili de konuşan Demir: "Sıffın savaşında şehit düşen Veysel Karani'ye Bitlis, Şam ve Yemen illerindeki üç kabile sahip çıkar. Ancak Hz. Ali üç kabileden birer tabutu cesedin bulunduğu yere bırakmalarını ve ertesi gün oradan almalarını ister. Bu üç kabile de ertesi gün tabutlarında Veysel Karani'yi görürler. Bu nedenle Baykan, Şam ve Yemen'de türbeleri bulunmaktadır. Bugün Veysel Karani Hazretlerinin maddi cesedine veya kemiklerine sahip olmanın ötesinde, onun manevi mirasına sahip çıkmak ona sahip çıkmak demektir." dedi.

Panel, panalistlere ve Anma Etkinliklerine destek veren Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları'na, Siirt Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İbrahim Teğin'e verilen plaketlerin ardından sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Veysel Karani Anma Etkinlikleri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement