Viko'nun AR-GE Merkezi Kurdu - Son Dakika
Güncel

Viko'nun AR-GE Merkezi Kurdu

Viko\'nun AR-GE Merkezi Kurdu

Viko'nun AR-GE Merkezi'ni Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün açacak

01.05.2012 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2020 yılına kadar alçak gerilim sektöründe dünyadaki ilk 10 firma arasına girmeyi hedefleyen VİKO, firmayı bu hedefe taşıyacak ürünlerin tasarlanacağı bir AR-GE Merkezi kurdu. VİKO'nun AR-GE Merkezi'ni Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün açacak.

Elektrik anahtar ve priz sektörünün lideri VİKO Elektrik ve Elektronik Endüstrisi A.Ş., Sancaktepe'de 60 bin metrekare üzerine kurulu tesisleri bünyesinde AR-GE Merkezi kurdu. Kurulduğu günden beri AR-GE çalışmalarına büyük önem veren ve bu sayede sektöründe her zaman inovatif ürünlerin öncüsü olan VİKO'nun AR-GE Merkezi'ni, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün açacak. 2020 yılına kadar alçak gerilim sektöründe dünyadaki ilk 10 firma arasına girmeyi hedefleyen VİKO, Sanayi Bakanı Nihat Ergün'ün açacağı AR-GE Merkezi'nde firmayı bu hedefe taşıyacak ürünleri tasarlayıp, geliştirmeyi planlıyor.

Rekabet edebilmek için AR-GE şart

Geçtiğimiz yıl AR-GE çalışmalarına 4.2 milyon TL tutarında kaynak ayırdıklarını anlatan VİKO Genel Müdürü Nusret Kayhan Apaydın, "Bunun toplam ciromuza oranı yüzde 1.63'tür. Hedefimiz bu yıl bu oranı yüzde 2'ye çıkarmaktır. 2014 yılında ise AR-GE çalışmalarına 10 milyon TL'lik kaynak ayırmayı hedefliyoruz. Çünkü rekabet edebilmek için lider olmak, kaliteli ve uygun maliyetli üretmek, pazarın beklentilerine en önce cevap verebilmek ve yenilik yapmak kaçınılmazdır. Bu nedenle globalleşen dünyada AR-GE altyapısı olmadan üretici olarak uzun süre varlık gösterebilmek mümkün değil" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Viko'nun AR-GE Merkezi Kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement