Yağışlar, Bursa'daki Barajları Doldurdu - Son Dakika
Güncel

Yağışlar, Bursa'daki Barajları Doldurdu

Yağışlar, Bursa\'daki Barajları Doldurdu

Bursa'da 10 günden beri aralıklarla devam eden yağmur ve kar yağışı kentin su ihtiyacını karşılayan Doğancı ve Nilüfer barajlarını doldurdu.

06.01.2015 12:13  Güncelleme: 13:44

Doğancı Barajı'ndaki doluluk oranı yüzde 73'e Nilüfer barajında ise 70'e ulaşırken, bugünden itibaren bir damla yağmur yağmasa bile barajlardaki suyun haziran ayına kadar kentin ihtiyacını karşılayacağı bildirildi.

Kuraklık yüzünden barajlardaki su seviyesi yüzde 25'lere kadar düşen Bursa'nın yüzü son bir aydaki yağmur ve kar yağışlarıyla güldü. Bereketli geçen sonbaharın ardından başlayan kar yağışı sayesinde, kentin su ihtiyacını karşılayan Doğancı Barajı'ndaki doluluk oranı yüzde 73'e, Nilüfer Barajı'nda ise yüzde 70'e ulaştı.

Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi yetkililerine göre, bugünden itibaren bir damla yağmur yağmasa bile Bursa Haziran ayı sonuna kadar susuz kalmayacak. Ancak kış mevsiminin bol yağışlı geçmesi sayesinde barajlardaki doluluk oranının yüzde 80'lere çıkması bekleniyor. Baraj teknolojisi bakımından göletteki doluluk oranı yüzde 80'lerde tutuluyor. Biriken fazla su ise dereye bırakılıyor.

Kuraklık yaşanan geçen yılın bu aylarında Doğancı Barajı'ndaki doluluk oranı yüzde 36, Nilüfer Barajı'nda ise yüzde 55 civarındaydı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yağışlar, Bursa'daki Barajları Doldurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement