Yahagay: Kosova Bölünmeyecek - Son Dakika
Güncel

Yahagay: Kosova Bölünmeyecek

Yahagay: Kosova Bölünmeyecek

Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahagay, Kosova'nın bölünmesi ve toprak teatisinin söz konusu olmayacağını belirtti.

08.04.2012 19:11

Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahagay, Kosova'nın bölünmesi ve toprak teatisinin söz konusu olmayacağını belirtti.

Yahagay, Cumhurbaşkanlığı görevine seçilmesinin 1'inci yıldönümünde medya mensuplarını kabul etti. Kosova'da Sırbistan tarafından yerel seçimlerin düzenlenmesine de izin verilmeyeceğini belirten Cumhurbaşkanı Yahagay, "Bu, Kosova kurumlarının tutumudur. Bu tutum uluslararası camia tarafından da desteklenmektedir" ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı Yahagay, Kosova'nın kuzeyinde seçim konusunda tek çözümün, belediye seçimlerinin Kosova kurumları tarafından örgütlenmesinin olduğunu kaydetti. Yahagay, Kosova'nın kuzeyine özel statü verilmesini sağlayacak müzakerelerin de olmayacağına vurgu yaptı. Yahagay şöyle konuştu:

"Meclis'te cumhurbaşkanının seçilememesi nedeniyle ülkemiz bir sene önce siyasi bir bunalıma girmiş oldu. Siyasi partilerin tercihi olarak Kosova'nın tarihinde ilk kez parti dışı başkan olarak seçilme, halkı birleştiren faktör ve Kosova'nın tüm siyasi ile ulusal yelpazesi tarafından kabul edilme şerefine nail oldum."

Gelecek başkanlık seçimleri için aday olup olmayacağı konusunda fikrini açıklamayan Cumhurbaşkanı Atifete Yahagay, başkanlık seçimlerinin ilan edilmesinde görevinden istifa edip etmeyeceği sorusuna ise "Cumhurbaşkanı, yeni seçilen devlet başkanı göreviyle üstlendikten sonra, makamını veya rolünü bırakır. Tüm diğer Avrupa ülkelerindeki gibi cumhurbaşkanı görevinin devir-teslimi olmalıdır" dedi.

(SS)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yahagay: Kosova Bölünmeyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement