Yaralı Toy Kuşuna Sahip Çıktılar - Son Dakika
Son Dakika Logo

Yaralı Toy Kuşuna Sahip Çıktılar

Yaralı Toy Kuşuna Sahip Çıktılar
02.07.2012 11:24  Güncelleme: 11:30

Malazgirt'teki ovada bulunan bir haftalık toy kuşuna Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü görevlileri sahip çıktı.

Muş'un Malazgirt İlçesi'nde ovada bulunan bir haftalık toy kuşuna Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü görevlileri sahip çıktı.

Yaralı kuşu tedavi altına alan Veteriner Hekim Gülcihan Korkmaz, enfeksiyon kaptığı belirlenen kuşa ilaçlı tedavi uyguladıklarını söyledi. Kuşun henüz yumurtasından yeni çıktığını vurgulayan Korkmaz, şöyle dedi:

"Yuvadan nasıl ayrılmış bilinmiyor. Ama toy kuşları nesli tükenen bir kuş türü. Bunlar çok hassas büyüyen kuşlar. Beslenme ve tedavi konusunda çok dikkatli olmamız gerekiyor. Kuş enfeksiyon kaptığı için sürekli gözetim altında tutuyoruz. Günde iki kez göz damlasıyla tedavi ediyoruz. Muş'ta 256 tane toy kuşu bulunmakta. Bu yavru toy kuşunu da bir evladımız gibi besleyip büyüttikten sonra doğaya bırakacağız."

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Gültekin Şimşek, 1 haftalık olduğu tahmin edilen toy kuşunun bakımını titizlikle sürdürdüklerini belirtti. Şimşek, "Bir çiftçinin ovada bulduğu toy kuşunu müdürlüğümüze getirmiş. Üç günde tedavisini üstlendiğimiz kuş kısa sürede toparlanmaya başladı. Yavru kuşa beslenmesi için böcek, solucan ve çekirge veriyoruz. Kısa zamanda sağlığına kavuşacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yaralı Toy Kuşuna Sahip Çıktılar - Son Dakika


Advertisement