Yaşlılara Yalnızlıklarını Unutturdular - Son Dakika
Güncel

Yaşlılara Yalnızlıklarını Unutturdular

Yaşlılara Yalnızlıklarını Unutturdular

Afyonkarahisar'da hayata geçirilen "Yeşeren Sonbahar" projesi ile yalnız yaşayan ve hiçbir sosyal aktivitede bulunmayan yaşlılar, evlerinden her gün alınarak getirildikleri bir merkezde gönüller...

17.10.2013 11:33

ALİ KEMAL AKAN - Afyonkarahisar'da hayata geçirilen "Yeşeren Sonbahar" projesi ile yalnız yaşayan ve hiçbir sosyal aktivitede bulunmayan yaşlılar, evlerinden her gün alınarak getirildikleri bir merkezde gönüllerince vakit geçiriyor.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında, birbirlerini daha önce hiç görmeyen ve hayatlarını yalnız geçiren 107 kişi, pek çok sosyal aktiviteyle yalnızlıklarını unutuyor.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hazırlanan proje kapsamında kentteki değişik mahallelerde yaşayan kişileri, bulundukları ortamdan alarak farklı bir mekana getirdiklerini söyledi. Proje kapsamında oluşturulan bir merkezde yaşlıların hoşça vakit geçirmelerini sağlamaya çalıştıklarını anlatan Sezer, projeye duyulan ilgiden de memnun olduklarını belirtti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde görevli sosyologlar tarafından projenin hazırlandığını ve Zafer Kalkınma Ajansı'ndan yaklaşık 135 bin lira destek aldıklarını anlatan Sezer, şu ifadelere yer verdi:

"Yaşlılarımız her gün sabah evlerinden alınıyor, bulunduğumuz alana getiriliyor ve burada gerek sağlık sorunları gerekse de psikolojik sorunları arkadaşklarımız tarafından dinleniyor. Onlara çeşitli ikramlarda bulunuluyor. İkramlarımızı Domino's Pizza üstlendi, buradaki yaşlılarımıza ücretsiz olarak pizza ikramımız oluyor. Destek veren Domino's Pizza'nın Afyonkarahisar'daki yetkililerine de teşekkür ediyorum. Yaşlılarımızla Bursa ve Çanakkale gezilerimiz olacak. Yaptığımız aktivitelerle yaşlılarımız çok huzur bulduklarını söylüyor, bunları bilmek bizleri memnun ediyor. Yaşlılarımızın çocuklarından da çok güzel geri dönüşler oluyor. Böyle bir sosyal sorumluluk projesini, yaygınlaştırarak devam ettirmek istiyoruz. Bu tür projelerle ses getirmek istiyoruz."

Sezer, projenin 2014'ün ilk aylarında sona ereceğini sözlerine ekledi.

Proje kapsamındaki hizmetlerden yararlanan vatandaşlar ise, kendilerine bu imkanları sunanlara teşekkür etti. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yaşlılara Yalnızlıklarını Unutturdular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement