Yayla Sorunu İçin Ankara'ya Heyet Gidecek - Son Dakika
Güncel

Yayla Sorunu İçin Ankara'ya Heyet Gidecek

Yayla Sorunu İçin Ankara\'ya Heyet Gidecek

Yayla Sorunu Çözüm Komisyonu Ankara'ya heyet halinde gidilerek yeni yayla kanunu çıkarılması için çalışma yapacak.

17.10.2011 10:45

Osmaniye'de il genelinde 20 Bine yakın evin yayla olarak kullanıldığını belirten TÜMSİAD Osmaniye Şube Başkanı Murat Özkardeş, yayla evleri ile ilgili sorun çözüme kavuşmadığı takdirde 20 Bine yakın vatandaşın bu konudan zarar göreceğini söyledi. Özkardeş, "TÜMSİAD olarak ilgili kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte oluşturduğumuz komisyon çalışmalarını tamamladı. Ankara'ya 14 kişiden oluşan bir heyetin gitmesine karar verdik.

Oluşturduğumuz bu heyet Ankara'ya giderek Meclis Başkanı başta olmak üzere, Adalet Bakanı, Adalet komisyonu ve TBMM'nde grubu bulunan siyasi partilerin grup başkanvekillerini ziyaret edecek ve toplanan 10 Bin imza ile birlikte hazırladığımız kanun teklifi tasarı taslağı ve gerekçelerini dosya halinde sunacaktır." dedi.

Yayla sorununun sadece Osmaniye'de yaşanmadığına dikkat çeken Osmaniye Baro Başkanı Av. Hüseyin Sezgin ise Türkiye'nin birçok yerinde yaşanan yayla sorununa ancak yeni bir yayla kanunu ile çözüm bulunacağına vurgu yaptı.

19 Ekim 2011 Çarşamba günü oluşturulan heyetle birlikte bir değerlendirme toplantısı yaparak yol haritasını belirleyeceklerini söyleyen Murat Özkardeş sürece katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Osmaniye Şubesi'nde yapılan toplantıya Osmaniye Baro Başkanı Av. Hüseyin Sezgin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Karalar, Orman İşletmesi Müdür Yardımcısı A.Samet Doğar, OGİAD Başkan Yardımcısı Ahmet Pamuk, Aktif Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Cihangir, Fenk Yaylası Dernek Başkanı Mustafa Tosun, Yayla Sorunu Çözüm Komisyonu üyeleri Av. Nazım İlter, Av. İrfan İlker Şanlı ve Radyo 80 Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Tozluklu katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yayla Sorunu İçin Ankara'ya Heyet Gidecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement