Yemen'in başkenti Sana'da, Husiler, hükümet karşıtı gösteri düzenledi.
Husi Hareketi lideri Abdulmelik el-Husi'nin çağrısı üzerine başkent Sana'nın güney ve batı girişleri Haziz ve Sabaha bölgelerinde bir araya gelen göstericiler, hükümetin düşürülmesini talep etti.
Husilere bağlı internet sitesinde de "Haziz ve Sabaha bölgelerinde kamp kurarak toplanan grubun, İb, Zemar, El-Cevf, Mareb ve Taiz kentlerinden gelen Husi destekçilerini karşılayacağı" kaydedildi.
Dün de Tağyir (Değişim) Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, hükümetin görevden alınması için Cuma gününe kadar "mühlet verdiklerini" belirterek, "hükümetin düşmesi, yolsuzluğa son verilmesi, akaryakıt zamları kaldırılması" talepleriyle gösteri düzenlemişti.
Husi Hareketi lideri el-Husi, harekete ait el-Mesira kanalında yaptığı açıklamada, yöneticilere, cuma gününe kadar hükümeti görevden alma konusunda mühlet vermiş, aksi halde ülkedeki durumun daha da kötüleşeceğini söylemişti.
Husi ayrıca, başkent Sana'da hükümetin düşürülmesi talebiyle gösteriler düzenlenmesi çağrısında buunmuştu.
Şia'nın Zeydiye koluna mensup kişilerin oluşturduğu "Husi Hareketi", 1992'de Hüseyin Bedir el-Husi tarafından kuruldu. Husi'nin 2004'te öldürülmesinin ardından Yemen ordusu ile Husiler arasında o tarihten bu yana zaman zaman çatışmalar yaşanıyor. - Sana
Son Dakika › Güncel › Yemen'de Hükümet Karşıtı Gösteri - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?