Yemen'de Husilerle Mücadele - Son Dakika
Güncel

Yemen'de Husilerle Mücadele

Yemen'in orta kesiminde bulunan Taiz ilinde, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı askeri liderlerin, Husilerle mücadelede halk direniş güçlerini yönetmek için askeri konsey kurduğu bildirildi.

07.05.2015 02:46

Yemen'in orta kesiminde bulunan Taiz ilinde, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı askeri liderlerin, Husilerle mücadelede halk direniş güçlerini yönetmek için askeri konsey kurduğu bildirildi.

Kurulan konseyden yapılan yazılı açıklamada, Taiz ilindeki askeri liderlerin, ildeki halk direniş güçlerini yönetmek, bunların operasyonlarını düzenlemek ve meşru yönetimle koordinasyonu sağlamak için askeri konsey kurma kararı aldığı belirtildi.

Açıklamada, askeri konseyin başkanlığını Tuğgeneral Sadık Serhan'ın yapacağı, üyelerinin de Tuğgeneraller Adnan el-Hamadi, Yusuf eş-Şerabi ve Sabit Şemsan ile Albay Hammud el-Mihlafi'den oluştuğu kaydedildi.

Yemen'in çeşitli kentleri, Husiler ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi destekçileri arasında çatışmalara sahne oluyor.

Ülkedeki Husilerin ilerleyişini durdurmak için Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adlı hava harekatı başlatmıştı. Yemen'de Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiği açıklanmış ve Yemen halkı için artık "Umuda Dönüş" operasyonunun başladığı bildirilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'de Husilerle Mücadele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement