Yemen'de Petrol Boru Hattına Saldırı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Yemen'de Petrol Boru Hattına Saldırı

Yemen\'de Petrol Boru Hattına Saldırı
11.10.2013 14:13  Güncelleme: 14:11

Marib'de boru hattına yönelik saldırılara bir yenisinin daha eklenmesinin ardından petrol sevkiyatı tekrar kesintiye uğradı.

Yemen'in Marib kentinde boru hattına yönelik bombalı saldırı sonucu petrol sevkiyatının kesintiye uğradığı belirtildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, ülkenin doğusundaki Marib kentinin Habab bölgesinde kimliği henüz belirlenemeyen silahlı kişiler petrol botu hattına saldırı düzenledi. Saldırı sebebiyle petrol sevkiyatı durdu.

Habab bölgesindeki petrol boru hatlarının, onarımının ardından ikinci kez hedef alındığı ifade edildi.

Yemen'de özellikle petrol ve doğalgaz boru hatlarını hedef alan ve silahlı aşiret üyelerince gerçekleştirildiği tahmin edilen saldırılarda son aylarda büyük artış görülüyor. Güvenlik güçleri saldırıları engellemekte zorlanırken, boru hatlarına yönelik sabotajlar, ülkenin başlıca gelir kaynaklarından akaryakıt ihracatının durmasına, başkent Sana ve diğer büyük illere elektrik sağlayan istasyonlardaki enerji üretiminin de sekteye uğramasına yol açıyor. Sana'da son bir hafta içinde günlük 12 saati bulan elektrik kesintileri hayatı felç ediyor.

Günlük yaklaşık 300 bin varil petrol üretilen Yemen'de boru hatlarına yönelik saldırıların ülke ekonomisine günde ortalama 15 milyon dolar zarar verdiği ifade ediliyor. - Sana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'de Petrol Boru Hattına Saldırı - Son Dakika


Advertisement