Yemen'de Yeni Kabinenin Kurulması - Son Dakika
Güncel

Yemen'de Yeni Kabinenin Kurulması

Yemen\'de Yeni Kabinenin Kurulması

Cumhurbaşkanı Hadi, 27 yıl önce "vatan hainliği" suçlamasıyla idamla yargılanmasını talep eden eski başsavcı Bacuneyd'i Adalet Bakanı olarak atadı.

12.11.2014 12:54

Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, 27 yıl önce idamla yargılanmasını talep eden dönemin Başsavcısı Halid Ömer Bacuneyd'i Adalet Bakanlığı görevine atadı.

Yemen'de geçen cuma kurulan yeni kabinede Adalet Bakanı Bacuneyd'in, 1986'de gerçekleşen iç savaş sırasında, Kuzey Yemen'e kaçanlardan biri olan Hadi hakkında, "vatan hainliği" suçlamasıyla dava açan kişi olması dikkati çekti.

Bacuneyd'in kim tarafından aday gösterildiği bilinmezken, Başbakan Halid Bahhah'ın önerdiği isimler arasında yer almış olabileceği, Hadi'nin de adaylığına itiraz etmediğini ifade ediliyor.

Hadi'nin eski defterleri dürmek ve Yemenliler arasında uzlaşma ve hoşgörünün güçlendirilmesi amacıyla da böyle bir adım atmış olabileceği dile getiriliyor.

Hadi hakkında idam kararı verilmesi, Güney Yemenli yetkililer ve siyasiler arasında çıkan ve binlerce kişinin öldüğü iç savaş sırasında eski Devlet Başkanı Ali Nasır Muhammed yandaşlarının Kuzey Yemen'e kaçmasıyla son bulan, Ocak 1986 olaylarına kadar uzanıyor.

Dönemin başsavcısı Bacuneyd'in, "vatan hainliği ve terörist eylemlerde bulunmak" suçlamasıyla 1987'de açtığı davada üst derece mahkemesi Yargıtay Hadi hakkında idam kararı vermişti. - Yemen

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'de Yeni Kabinenin Kurulması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement