Yemen'deki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Yemen'deki Olaylar

Yemen\'deki Olaylar

Yemen'de çatışan tarafların, sivilleri yasa dışı 208 gizli hapishanede alıkoyduğu, bu kişilere fiziksel ve psikolojik işkence uyguladığı belirtildi.

08.09.2017 00:36

Yemen'de çatışan tarafların, sivilleri yasa dışı 208 gizli hapishanede alıkoyduğu, bu kişilere fiziksel ve psikolojik işkence uyguladığı belirtildi.

Cenevre merkezli SAM İnsan Hakları Örgütü tarafından yayınlanan raporda, ülkede çatışan tarafların sivilleri alıkoyduğu gizli hapishanelerin, Yemen genelinde yaygınlık gösteren bir vakıa halini almaya başladığı ifade edildi.

En basit insani şartların bulunmadığı bu hapishanelerin yargı denetimine tabi tutulmadığı aktarılan raporda, "Meşru Yemen hükümetinin kontrolündeki bölgeler ile Husiler ve Ali Abdullah Salih yanlısı güçlerin denetimindeki yerlerde bu gizli hapishaneler ve gözaltı merkezleri mevcut." ifadesine yer verildi.

Söz konusu gizli hapishanelerde uygulanan çeşitli fiziksel ve psikolojik işkencelerin belgelendiği aktarılan raporda, örgüte bağlı çalışan araştırmacıların daha önce bu hapishanelerde alıkonulan kişiler ile halihazırda tutuklu bulunanların yakınları ve avukatlarla bir araya geldiği, belge, görüntü, fotoğraf ve mesajları bizzat incelediği kaydedildi.

Raporda, El-Hudeyde ilinde 24, İbb'de 27, Taiz'de 53 hapishanenin bulunduğu, Husilerin kontrolündeki Zamar, El-Beyda, Amran, Hacce ve Saade ile Marib'te Yemen ordusu komutanlarının denetiminde de hapishanelerin olduğu belirtildi ancak sayı verilmedi.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de Husiler ile Salih yanlıları Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten beri Yemen hükümetine destek veriyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'deki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement